ASUS A7N8X–E vs. GA–7N 400 Pro2
Witam!
Mam duźy dylmat mianowicie zamierzam składac nowy sprzęt i nie wiem jaką płyte pod niego wybrać (biore procek AMD ATHLON 2500+ Barton Mobile)
W rachube wchodza tylko
GigaByte GA–7N 400 Pro2
Asus A7n8X–E
Prosze o podanie nazwy płyty i powodu dlatego ta a nie druga??
I pare pytań;
CZy GA faktycznie syczy podczas pracy??
Czy 4gnaizda na pamięc DDRam są przydatne i nie robia wielkiich problemów??
Czy płyty GA są trwałe (tzn. działają po np. 5;lat??)
I
CZy to prawda źe po podpięci do asusa na jednym kontrolerze napędu CD–RW i DVD traci się na wydajności oto cytat jednego z uźytkowinków forum Tweak
Czy to prawda.
Proszę o odp, dodam źe zamierzam na nie załóoźyc te pamięci: http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_prod&id3=sek_opis&kod_p=RAMTW512/400&kat=&pkat=
Powinny dzałać, prawda??
Pozdrawiam
Mam duźy dylmat mianowicie zamierzam składac nowy sprzęt i nie wiem jaką płyte pod niego wybrać (biore procek AMD ATHLON 2500+ Barton Mobile)
W rachube wchodza tylko
GigaByte GA–7N 400 Pro2
Asus A7n8X–E
Prosze o podanie nazwy płyty i powodu dlatego ta a nie druga??
I pare pytań;
CZy GA faktycznie syczy podczas pracy??
Czy 4gnaizda na pamięc DDRam są przydatne i nie robia wielkiich problemów??
Czy płyty GA są trwałe (tzn. działają po np. 5;lat??)
I
CZy to prawda źe po podpięci do asusa na jednym kontrolerze napędu CD–RW i DVD traci się na wydajności oto cytat jednego z uźytkowinków forum Tweak
A i jeszcze jedno, tak dla przezorności. Sterownik nvidia IDE w pakiecie nforce 2.03 powoduje zwałki przy ustawieniu na jednej taśmie spawarki i DVD. Objawy: Nie mozna nagrać płyty, natomiast DVD ma strasznie długi czas
Czy to prawda.
Proszę o odp, dodam źe zamierzam na nie załóoźyc te pamięci: http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_prod&id3=sek_opis&kod_p=RAMTW512/400&kat=&pkat=
Powinny dzałać, prawda??
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 3
ga jest lepiej wypasiona:)4*ata i 2*sata
Obie płyty są BARDZO DOBRE. Osobiście posiadam Gigabyte i jestem z niego zadowolony... Brakuje mi w nim jedynie dodatkowego wyposaźenia.
PS. Moje GA nie syczą.
PS. Moje GA nie syczą.
mam Asusa A7N8X–E deluxe nForce2 i niema źadnego problemu z podpięciem obu napędów na jednym IDE. mam podpięte DVD ROM z LITEONA i "spawarke" DVD–R/RW teź z LITEONA na jednej taśmie i zap.....la jak malinka. płytkę 700MB wypalam w 3:03 min. a DVD+R w ok. 12 do 13 (zaleźy od ilości plików). problem miałem natomiast ze sterownikiem SATA. ten dołączony na CD–ROMIE do płyty jast do d.... i z dyskiem WD 80GB SATA nie przechodzi testów zgodności. dopiero zassałem ze strony WD ich sterownik i poszło jak z płatka. róźnica była np. juź w samej nazwie pliku (ten z CD–ROMU to "Si3112r.sys" a ten z netu "Si3112.sys").
kliknij tu jest test A7N8X–E i GB moźna poczytać
podsuma:
płytę A7N8X–E DELUXE polecam bo sam jestem zadowolony. przystępna cena ok.500PLN przy takim wyposaźeniu jest dodatkowym atutem.
pozdrawiam
mateo112
P.S. w/g mnie i wielu moich znajomych własnie płyta i nie procek ale pamięć jest NAJWAŻNIEJSZA dla stabilności całego systemu. w/g nie najlepsze są kości Kingstona. i dobór procka do pamięci i płyty a nie odwrotnie.
powodzenia
kliknij tu jest test A7N8X–E i GB moźna poczytać
podsuma:
płytę A7N8X–E DELUXE polecam bo sam jestem zadowolony. przystępna cena ok.500PLN przy takim wyposaźeniu jest dodatkowym atutem.
pozdrawiam
mateo112
P.S. w/g mnie i wielu moich znajomych własnie płyta i nie procek ale pamięć jest NAJWAŻNIEJSZA dla stabilności całego systemu. w/g nie najlepsze są kości Kingstona. i dobór procka do pamięci i płyty a nie odwrotnie.
powodzenia
Strona 1 / 1