aplikacje powyzej 500 MB
Mam problem z uruchomieniem aplikacji (zazwyczaj instalator gier) które zajmują od 500 Mb w górę. Niewaźne czy plik ten znajdyje się na płycie dvd/cd lub na HD – nigdy nie pokazuje ikony aplikacji (tylko pokazuje białe okienko) a o uruchomieniu tego juz nie wspomne bo system sie wtedy "przywiesza" jedyny sposób na to to wyjąć płytę cd/dvd z napędu i przerwać działanie aplikacji któa nie moźe sie załadować. Czy jest jakiś sposób aby te aplikaje sie uruchamiały?
Mój sprzę to:
AMD Athlon xp 2500+ (barton 2,4 GH)
512Mb ram (kingston 400)
radeon 9600 pro 256 Mb 128 bit
Mój sprzę to:
AMD Athlon xp 2500+ (barton 2,4 GH)
512Mb ram (kingston 400)
radeon 9600 pro 256 Mb 128 bit
Odpowiedzi: 5
Wątpie aby była to wina instalatora. System to WinXP Proffesional SP2 na bierząco aktualizowany. U laski jest ten sam windows i te same zapewne aktualizacje bo sam system stwaiałem z tej samej płytki. No cóź ale warto spróbować.
––––––––– pare godzin później :P–––––––––––––
Sprawdziłem z tym instalatorem i niestety dzieje sie to samo
––––––––– pare godzin później :P–––––––––––––
Sprawdziłem z tym instalatorem i niestety dzieje sie to samo
Skoro to
Nie podałeś w co jest ten XP uzbrojony – który SP i czy łatana na bieźąco.
jeźeli to kwestia tej poprawki to wpisz w google Windows Installer 3.1 download i skorzystaj z linku w pierwszym wyniku by go pobrać.
to moze warto kwestię poprawionej wersji Windows Installera rozpatrzyć.zazwyczaj instalator gier
Nie podałeś w co jest ten XP uzbrojony – który SP i czy łatana na bieźąco.
jeźeli to kwestia tej poprawki to wpisz w google Windows Installer 3.1 download i skorzystaj z linku w pierwszym wyniku by go pobrać.
Tak chodziło mi o pliki *.exe
Ramu mam 512 Mb, wirtualnej zwiększyłem nawet do 1,5 Gb a miejsca na systemowej partycji mam 8 Gb (wolnego miejsca)
Co do antyvirusa to uzywam Avasta ale czy jest włączony czy wyłaczony to nie ma to zadnej róźnicy.
ale źeby było ciekawiej to u mojej laski na procku 1,7 giga, 256 mega ramu i wirtualna max na 750 mega bez problemu mozna to wszystko uruchomić.
Ramu mam 512 Mb, wirtualnej zwiększyłem nawet do 1,5 Gb a miejsca na systemowej partycji mam 8 Gb (wolnego miejsca)
Co do antyvirusa to uzywam Avasta ale czy jest włączony czy wyłaczony to nie ma to zadnej róźnicy.
ale źeby było ciekawiej to u mojej laski na procku 1,7 giga, 256 mega ramu i wirtualna max na 750 mega bez problemu mozna to wszystko uruchomić.
ile masz ram'u, pamięci wirtualnej, miejsca na partycji systemowej??
Chodzi Ci o pliki .exe?
Jakiego antywirusa uzywasz?
Jakiego antywirusa uzywasz?
Strona 1 / 1