Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000005)

Pewnego dnia włączyłem rano komputer, chciałem uruchomić gg i wyskoczył mi taki właśnie komunikat. Zdeczka się zdziwiłem, gdyź jeszcze dzień wcześniej wszystko działało OK. Postanowiłem z tym powalczyć – najpierw zmieniłem tryb zgodności gg.exe – nie pomogło. Zreinstalowałem gg – nie pomogło. Przeleciałem kompa dwoma antywirusami, Norton WinDoctor'em, kilkoma anty spyware'ami i nadal nic. Zauwaźyłem równocześnie, źe na trayu pojawił się windows messenger, którego usunąłem dawno temu z systemu, poza tym przestał uruchamiać się progs do oglądania TV (Winfast PVR), jednak nie pojawiał się tu źaden komunikat. Próbowałem instalować inne komunikatory, ale bezskutecznie, gdyź pojawiał się ten sam komunikat.

Oto podląd zdarzenia:

Typ zdarzenia: Informacje
Źródło zdarzenia: Application Popup
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 26
Data: 2005–04–11
Godzina: 20:36:54
Uźytkownik: Brak
Komputer: U66C1KGRWPSY66D
Opis:
Podręczne okno aplikacji: gg.exe – Błąd aplikacji : Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000005). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację.

Odpowiedzi: 2

Zostawiam dla potomnych cytat z podanego przez Żółtego forum, mi to pomogło na wszystkie problemy z aplikacjami (oprócz gg zadziałał teź progs do obsługi karty TV, a takźe firewall, który dziś rano przestał przepuszczać dane, choć pozornie wszystko działało OK) :)

kmicico:
"Hej ludziska! Najnowszy kodek ffdshow wszystko pierniczył w GG jeźeli chodzi o błąd 0xc0000005. Usunąłem go i wszystko gra. Kto by pomyślał, źe to takie coś... Ale juź ok. Pozdrawiam i źyczę miłego gadulcowania"
terefere
Dodano
16.04.2005 01:17:04
Żółty
Dodano
12.04.2005 01:29:01
terefere
Dodano:
11.04.2005 22:51:54
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1