Aparat cyfrowy Canon S1 IS
Prosze Was pomocy. Moj win XP nie widzi mojego aparatu. Po zainstalowaniu sterów znajduje sprzet , potem pisze ze powstal blad podczas instalowania. W menadzerze urzadzen jest canon ale z bledem : system Windows nie moźe załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu, poniewaź poprzednie wystąpienie sterownika urządzenia jest wciąź obecne w pamięci. (Kod 38
Kilka razy odinstalowywalem ten aparat i ciagle to samo program do przegladania zdjec go nie widzi.
Kilka razy odinstalowywalem ten aparat i ciagle to samo program do przegladania zdjec go nie widzi.
Odpowiedzi: 7
Najprawdopodobniej masz skaner USB i to jest przeszkodą. Usuń jego sterowniki z Menedźera Urządzeń (aparatu takźe) i zrestartuj kompa. U mnie to zadziałało.
Wywalilem wczesniejszy aparat z menadzera, a co do rejestru tylko to co mialo w nazwie Fuji (taki mialem wczesniej aparat) a reszte nie wiem co.
Ciekawe.
Widać pozostały jaskieś śmieci z wcześniejszej instalacji sterownika i teraz występuje problem.
Pozostaje odinstalować go w menagerze urządzeń , wywalić wszystkie wpisy w rejestrze i próbować.
Po następnym formacie powinno wszystko wrócić do normy.
Sorry ale nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
Odpalałeś aparat na innym kompie pod XP ?
Widać pozostały jaskieś śmieci z wcześniejszej instalacji sterownika i teraz występuje problem.
Pozostaje odinstalować go w menagerze urządzeń , wywalić wszystkie wpisy w rejestrze i próbować.
Po następnym formacie powinno wszystko wrócić do normy.
Sorry ale nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
Odpalałeś aparat na innym kompie pod XP ?
Juz to robilem i ciagle to samo :(
Spróbuj zainstalować ten sterownik WIA .
http://software.canon–europe.com/Cameras/Digital_Cameras/PowerShot_S1_IS10051.asp
http://software.canon–europe.com/Cameras/Digital_Cameras/PowerShot_S1_IS10051.asp
Właśnie kabel jest dobry, kiedy podpinam inny aparat pod tym samym kablem XP zaraz go rozpoznaje i instaluje jako dodatkowy dysk.
USB,kabel są sprawne ?
Podobnie wyglądało gdy podczas grzebania w kompie wypadł jeden pin z kabelka USB i port świrował.
Podobnie wyglądało gdy podczas grzebania w kompie wypadł jeden pin z kabelka USB i port świrował.
Strona 1 / 1