another problem
Mam pytanie. Teraz siedze na Widnowsie 98 bo Xp mi sie zacinał co 5 minut. Tzn Gdy popracowałem 5–10 minut na komputerze zacinał mi sie pasek zadań i nie mogłem wejsc do mojego komputera ani do rzadnego nowe okna. Moglem tylko przełaczać miedzy otworzonymi aplikacjami. Pozniej jakoś sie naprawiło ale po ponownej instalacj Xp znwu ten sam problem.... ale pozniej jeszcze dolaczył do tego inny problem. Gdy posiedziałem na necie jakis czas to nagle traciłem polaczenie ale nie było komunikatu ze uztkownik odlaczony od uslusgi... tylko net mi nie działał. Wiec musisałem zawsze uruchamiac ponownie kompa. Zna ktoś moze przyczyne tych problemów i jak je zlikwidowac :?: :roll:
Odpowiedzi: 11
Czego masz 100% ? Co źre te 100% ? Nie da rady pisac tak, aby ktos wiedzial o co mniej wiecej chodzi ?
Podobno system masz czysty, ale osobiscie nie postawilbym na jego czystosc ani grosza.
W dziale Bezpieczenstwo przyklejony FAQ a w nim informacje o HiJack This. Zastosuj.
Podobno system masz czysty, ale osobiscie nie postawilbym na jego czystosc ani grosza.
W dziale Bezpieczenstwo przyklejony FAQ a w nim informacje o HiJack This. Zastosuj.
Ale ja jak właczam internet to odrazu mam 100 % :cry:... Gdy wlaczylem zapore to nie mam 100 % tylko ja sciagm nute przez DC ++.....
Odpal Task menedzer (Ctrl+Alt+Del) z widocznymi uruchomionymi procesami, zostaw go sobie na wierzchu w rogu i rob normalnie to co zwykle robisz na kompie. W momencie tego "zawieszenia" paska zadan zwroc uwage czy ktorys z procesow zuzywa cala dostepna moc procesora. W ten sposob potwierdzisz badz wykluczysz klopoty ze strony jakiegos programu.
Odpal Task menedzer (Ctrl+Alt+Del) z widocznymi uruchomionymi procesami, zostaw go sobie na wierzchu w rogu i rob normalnie to co zwykle robisz na kompie. W momencie tego "zawieszenia" paska zadan zwroc uwage czy ktorys z procesow zuzywa cala dostepna moc procesora. W ten sposob potwierdzisz badz wykluczysz klopoty ze strony jakiegos programu.
Juz mi sie net nie rozłacza tylko ten pasek zadan wiesza sie....przeskanowałem panda i ad–aware i nadal nic nie daje :cry:
Rozejrzyj sie po tym forum: http://forum.neostrada.info/index.php
Tak sobie nieco poprzeglądałem i znalazłem kilka wątkow podobnych do Twojego.
Tak sobie nieco poprzeglądałem i znalazłem kilka wątkow podobnych do Twojego.
wiec...Czy jest ktoś w stanie mi pomóc :?: :roll:
Thompson
Bez syfu
Raz zrobilem od nowa system i nie instalowałem wanadoo tylko zainstalowałem sterownik i zrobilem polaczenie w XP ale nadal tak sie działo :cry:
Bez syfu
Raz zrobilem od nowa system i nie instalowałem wanadoo tylko zainstalowałem sterownik i zrobilem polaczenie w XP ale nadal tak sie działo :cry:
To dosc popularny problem wsrod uzytkownikow Neostrady, mowa tu o gubieniu połaczenia i zawieszaniu paska zadań.
Uzywasz tego marnego softu dolaczanego do neo czy konfigurujesz połaczenie recznie ??
Modem to... ??
System czysty, pozbawiony syfiostwa ??
Uzywasz tego marnego softu dolaczanego do neo czy konfigurujesz połaczenie recznie ??
Modem to... ??
System czysty, pozbawiony syfiostwa ??
Service Pack 1
Panda Antyvisrus
Neostrada
nie rozpiusuje sie bo za 3 minuty mam autobus....
Panda Antyvisrus
Neostrada
nie rozpiusuje sie bo za 3 minuty mam autobus....
Popularne jest – przy takim przedstawieniu problemu – odeśłanie do wróźki.
Ad. 1 – jaka konfiguracja sprzetowa?
XP z sp czy bez i czym łatany?
Jakie programy do ochrony systemu zainstalowane – Firewall, Antywirus itp. ?
Który proces/procesy w czasie tego problemu zajmowąły czas CPU i co sie działo z pamięcią operacyjną – jej wykorzystaniem w tym czasie w porównaniu do okresu sprzed błędu?
Ad. 2 – sposób łączenai z siecią ?
W archiwum jest troche tematów o zrywaniu/zaniku połączenia – moźe coś byś tam znalazł.
Ad. 1 – jaka konfiguracja sprzetowa?
XP z sp czy bez i czym łatany?
Jakie programy do ochrony systemu zainstalowane – Firewall, Antywirus itp. ?
Który proces/procesy w czasie tego problemu zajmowąły czas CPU i co sie działo z pamięcią operacyjną – jej wykorzystaniem w tym czasie w porównaniu do okresu sprzed błędu?
Ad. 2 – sposób łączenai z siecią ?
W archiwum jest troche tematów o zrywaniu/zaniku połączenia – moźe coś byś tam znalazł.
Strona 1 / 1