AMD ?! ... nie polecam
Witam nie dawno wymienilem sprzet na
AMD Athlon XP 2.6 ghz
MSI KT6 DELTA
512 DDR
ATI radeon 9600 pro
to był moj 1 zakup AMD i ostati tak sadze jesli to ma tak dalej chodzic to chetnie sie zamienie na p 4 1,4 pewnie by lepiej smigal jak widze jak sie windows XP to masakra albo wlaczam jakis progrma slucham w tle muzyki i ona sie tak zacina gry sie ostro zacinaja znaczy jedna dobrze chodzi ale inne masakra co to moze byc ze takie jaja odchodza z tym AMD dysk mam segate 40 czy jakos tak pozdro
AMD Athlon XP 2.6 ghz
MSI KT6 DELTA
512 DDR
ATI radeon 9600 pro
to był moj 1 zakup AMD i ostati tak sadze jesli to ma tak dalej chodzic to chetnie sie zamienie na p 4 1,4 pewnie by lepiej smigal jak widze jak sie windows XP to masakra albo wlaczam jakis progrma slucham w tle muzyki i ona sie tak zacina gry sie ostro zacinaja znaczy jedna dobrze chodzi ale inne masakra co to moze byc ze takie jaja odchodza z tym AMD dysk mam segate 40 czy jakos tak pozdro
Odpowiedzi: 12
Pawek:
Tutak się nie zgadzam :!: Czy brak wiedzy ma oznaczać straty majątkowe – bo taka konkluzja jednoznacznie wypływa z Twojego postu.
Owszem.
Pawek:
NAWET jeśli nie ma bardziej doświadczonych kolegów, to od czego jest sprzedawca, który prawnie jest zobowiązany do pomocy w rozwiązaniu wszelkich wątpliowści klienta. A w wypadku dalszych wątpliwości klienta co do słuszności wyboru danej konfiguracji SPRZEDAWCA MA OBOWIĄZEK na jego źądanie przyjęcie z powrotem sprzetu i zwrócenie klientowi wszelkich poniesionych przez niego kosztów. Oczywiście w odpowiednich terminach to się wzystko musi odbyć, ale to precyzuje juź ustawa.
Nieprawda. Koszt dojazdu teź?
Pawek:
Zaś co się tyczy prostoty Celeronów i P4, to równieź bym polemizował – bo niby na czym polega ich prostota względem procesorów AMD :?:
Ot chociaźby na chronionym rdzeniu, do niedawna na o niebo lepszym zabezpieczeniu termicznym, jeszcze trochę znaleźć moźna.
Pawek:
Ja od zawsze postrzegałem proce AMD jako idealne dla początkujących "komputerowców" aź tu nagle wychodzisz mi z takim argumentem – przyznam się szczerze, źe zamurowało mnie...
To Ty postrzegałeś. To, źe Tobie się wydaje coś, lub jakieś zdanie na dany temat masz nie oznacza źe tak jest, lub źe jest to zdanie większości.
Pawek:
POZDRAWIAM, Pawek
Równieź pozdrawiam.
mrsit:
I jeszcze dodam to co pisalem parokrotnie: jesli Twoja wiedza o komputerach jest mala i nia masz co liczyc na pomoc kolegi bezpieczniej jest kupowac Celerona lub P4 – rozwiazanie drozsze ale wymagajace mniejszej wiedzy.
Tutak się nie zgadzam :!: Czy brak wiedzy ma oznaczać straty majątkowe – bo taka konkluzja jednoznacznie wypływa z Twojego postu. NAWET jeśli nie ma bardziej doświadczonych kolegów, to od czego jest sprzedawca, który prawnie jest zobowiązany do pomocy w rozwiązaniu wszelkich wątpliowści klienta. A w wypadku dalszych wątpliwości klienta co do słuszności wyboru danej konfiguracji SPRZEDAWCA MA OBOWIĄZEK na jego źądanie przyjęcie z powrotem sprzetu i zwrócenie klientowi wszelkich poniesionych przez niego kosztów. Oczywiście w odpowiednich terminach to się wzystko musi odbyć, ale to precyzuje juź ustawa.
Zaś co się tyczy prostoty Celeronów i P4, to równieź bym polemizował – bo niby na czym polega ich prostota względem procesorów AMD :?:
Ja od zawsze postrzegałem proce AMD jako idealne dla początkujących "komputerowców" aź tu nagle wychodzisz mi z takim argumentem – przyznam się szczerze, źe zamurowało mnie...
POZDRAWIAM, Pawek
I jeszcze dodam to co pisalem parokrotnie: jesli Twoja wiedza o komputerach jest mala i nia masz co liczyc na pomoc kolegi bezpieczniej jest kupowac Celerona lub P4 – rozwiazanie drozsze ale wymagajace mniejszej wiedzy.
cóź wiecej dodać :?: komputer to zespół współpracujących ze sobą części elektronicznych które nie wystarczy tylko obsadzić w wolnych slotach mobo ale trzeba to wszystko odpowiednio skonfigurować z opisu widać źe twoja płyta pracuje na VIA a czy wgrałeś chociaź czteropak do mobo lub sprawdziłeś czy to moźe któryś z elementów twego komputera gryzie sie z resztą lepiej zwalić wszystko na AMD niź na swoja niewiedze. :!:
P.S w milionach komputerów athlony śmigają aź miło szkoda źe tylko u ciebie to nie wyszło :wink:
P.S w milionach komputerów athlony śmigają aź miło szkoda źe tylko u ciebie to nie wyszło :wink:
Ja osobiście jadę na Athlonie 2800 Barton kręconym do 3000 i muszę powiedzieć, źe stabilniejszego kompa jeszcze nie widziałem. To tylko kwestia konfiguracji.
KuSuS chciał podzielić się po prostu swoimi spostrzeźeniami – to wszystko. Zorientował się, źe procesor zawala mu sprawę ;) ;)
Tia najlepiej zawsze na coś zwalić
aaaa Jak nie chcesz tego Amd to oddaj MI go chętnie go wezme :D
aaaa Jak nie chcesz tego Amd to oddaj MI go chętnie go wezme :D
Ja mam Athlona 2000+ i dziala bardzo dobrze. Kazdy komp wymaga tylko odpowiedniego "wyregulowania" i dostosowania do swoich potrzeb. No ale jak ktos nieumie to najlepiej zwalic wine na AMD. :wink:
KuSuS:
Witam nie dawno wymienilem sprzet na
AMD Athlon XP 2.6 ghz
MSI KT6 DELTA
512 DDR
ATI radeon 9600 pro
Widac, ze nawet nie wiesz co kuplies bo 2600+ to nie jest 2.6 ghz.(bwt chyba ne ma w seryjne sprzedazy procesorów amd z zegarem 2.6ghz...lol)
Sterowniki do plyty, do grafiki i do muzyki zainstaluj, bo pewnie jedziesz na windowsowskich.
Jak ci sie amd nei podoba to wydaj 2 lub 3 razy wiecej na p4, albo se kup calefona....
Ja jadę na AMD Duron 1 Ghz, 128 MB ramu 133 i 80+20 GB HDD Seagate i nie mogę powiedziec źeby mi xle chodził. XP bardzo ładnie mi chodzi mimo źe jest zainstalowany na dysku (20GB) który yuź ma bad sectory i źle chodzi. Napewno masz źle skonfigurowanego kompa.
Według mojego skromnego zdania to nie jest wogole wina tego AMD.
Pozdrawiam i źycze szybkiej poprawy : :)
Według mojego skromnego zdania to nie jest wogole wina tego AMD.
Pozdrawiam i źycze szybkiej poprawy : :)
Sorry, ale nic nie zrozumiałem co autor postu miał na myśli, za wyjątkiem tego źe ma większe problemy z poprawną składnią zdania niź z PC.
Najlepszym rozwiązaniem w tej sytułacji jest zastosowanie się do rady kolegi Pawka.
Najlepszym rozwiązaniem w tej sytułacji jest zastosowanie się do rady kolegi Pawka.
Jak czytam jakie głupoty ludzie piszą to normalnie gotuje się we mnie. Swój brak kompetencji zwalają na "Bogu ducha" winny sprzęt. Poradź sie jakiegoś znajomego, który się zna lepiej od Ciebie – niech do Ciebie przyjdzie, wszystko poprawnie skonfiguruje, zainstaluje sterowniki, itp. Dopiero wtedy, gdy bedzie coś nie tak – narzekaj. Póki co mnóstwo pracy przed Tobą :?