AMD Athlon 64b 3000+ a SP2

Jak w temacie – nie moge znalezc na forum, a sprawa wazna – czy to sie nie gryzie? Cos sobie przypomnialem ze kiedys bylo takie pomowienie, a ze dzis bede skladal kompa na tym procku to nie chce sie przykro zaskoczyc jakimis restartami... zwlaszcze ze nie sobie go skladam. i jeszcze jedno – czytalem o bledech na xp z dx8.1 (czyli standardowym) na prockach amd, czy w pozniejszych wydaniach dx jest to poprawione? bo moj komp sieje jakies dziwne bledy i wlasnie sobie zdalem sprawe ze mam dx standardowego z xp. a objawy niby podobne – nagle sie cos dzieje, na ulamek sekundy mam blue i restart. na 98 nic takiego nie ma miejsca

Odpowiedzi: 4

wiec tak – od poczatku. pytanie o amd 64b bylo i odpowiedz mnie zadowala, jest git. a u mnie w domu? moja konfiguracja: sempron 2600+, msi k7n2 delta lsr, 256mb ddr pc400, hdd caviar 80gb 2mb, gf 4mx 440 64mb ddr, live 1024, siec i tv pixel, fdd, cd–rec liteon 52 i lg 16x. na 98 w zasadzie chodzi idealnie, pod xp natomiast: potrafi sie ni stad nizowad zresetowac, przez ulamek sekundy widze blue i nastepuje reset, ale twardy strasznie, jakby gwaltowne odciecie zasilania – dysk nagle sie zatrzymuje. to samo mam przy zgrywaniu zdjec z aparatu cyfrowego – w momencie jak proby sciagniecia – reset jw. czasem zaraz po uruchomieniu mam reset... czasem word sie powiesi albo wywola restart... pamiec zmienialem, nie pomoglo – sa roznice, ale polegajace na tym ze wywala sie na czym innym. z aparatem wina usb na pewno nie – drukarka i pendrive chodzi bez problemu, sprawdzane pod wszystkimi dostepnymi portami. sprobuje wywolac BSODa i postaram sie cos powiedziec. aaa, zeby bylo ciekawie – w podgladzie zdarzen nie ma wzmianki o bledzie po takim restarcie. nawet ostrezenia, czysto...
papieju
Dodano
27.01.2005 18:18:25
Do SP2 jest dokoptowany przeciez DX 9.0c
papieju: Zajrzyj do przyklejonego tematu i wyczytaj tam info jak wywałac BSODa
Bobi
Dodano
27.01.2005 18:01:26
Po pierwsze zainstaluj sterowniki chipsetu,64 bit itd.
Wszystko jest na płytce dołączonej do płyty głównej.
Z SP2 Amd 64 na pewno się nie gryzie.
Co do błędów związanych z DX 8.1,hmm.. raczej nie ,zawsze instaluję DX 9 i nie ma problemu.

papieju:

moj komp sieje jakies dziwne bledy

Jakie ?
MarcinX
Dodano
27.01.2005 15:28:17
Mam ten sam procek, ściągnołem te sterowniki:
http://www.amd.com/us–en/assets/content_type/utilities/cpudriver.EXE

z tej strony:
http://www.amd.com/pl–pl/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_9706,00.html

i zainstalowałem dx9.0c
SameZ
Dodano
27.01.2005 12:44:12
papieju
Dodano:
27.01.2005 09:40:46
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1