Allegro

Mam pytanie czy ktorys z forumowiczow kupywal kiedys cos na allegro jezeli tak to moglby mi cos wyjasnic otoz chce kupic towar przykladowo lampa tylna do auta i np. sprzedajacy kaze sobie wplacic kase na konto ale ja mam to w d.... wole przesylke za pobraniem i przy przesylce np firma kurierska mozna przesyklke rozpakowac i obejzec przed zaplaceniem pieniedzy? nie chce kupic kota w worku.

Odpowiedzi: 3

Kupuje jak i sprzedaje na Allegro i powiem Ci ze oprocz jednej wpadki wszystkie transakcje byly bezproblemowe, zarowno biorac towar za pobraniem jaki placac przelewem na konto, musiz zwracac uwage na ilosc transakcji, daty ich zawierania( zeby nie bylo tak ze ktos ma 100 transakcji ,ale ostatnia sprzed np. 2 lat) pozatym sprawdzaj komentarze (najlepiej jezeli wszystkie sa pozytywne + – 2 procent negatywnych lub neutralnych i najlepiej te negatywy z dawniejszego okresu przeprowadzanych transakcji)
Najpewniej jednak kupywac czy sprzedawac tzw. "Supersprzedawcy"
Pozdrawiam
PS.: Omijaj oferty typu z opcja tylko "Kup teraz" za np. 100złoty cos co w rzeczywistosci warte jest 150złoty
malymulpepe
Dodano
12.09.2004 19:24:39
RzEmIeN:
wole przesylke za pobraniem i przy przesylce np firma kurierska mozna przesyklke rozpakowac i obejzec przed zaplaceniem pieniedzy? nie chce kupic kota w worku.

Jest taka moźliwość ale taka przesyłka jest odpowiednio droźsza.Ja jak kupowałem aparat cyfrowy za pomocą takiej przesyłki zapłaciłem za nia 30 zeta.
Kupowałem na Allegro wiele rzeczy, tańszych i droźszych, i nie zdaźyło mi się wdepnąć w kupę.
Zwracaj uwage na ilość i jakość opinii.Sprzedający dyktuje warunki sprzedaźy i jeźeli uznaje tylko wpłatę na konto to nic na to nie poradzisz.
arcymag
Dodano
12.09.2004 16:45:04
Ja kupuje i sprzedaje na allegro.pl

Jeźeli koleś ma wystawionych kilka aukcji i ma przynajmniej 100 pozytywnych komentarzy i nie ma negatywów.
To uwaźam, źe moźna mu zaufać.

Najlepiej poczytać komentarze dotyczące jego i ewentualnie porozmawiać z osobami, które coś od niego kupowały.

A według mnie to wpłata na konto i czekanie na przesyłke jest lepszym rozwiązaniem.
Tomekk
Dodano
12.09.2004 15:00:51
RzEmIeN
Dodano:
12.09.2004 14:26:46
Komentarzy:
3
Strona 2 / 2