Allegro

Mam pytanie czy ktorys z forumowiczow kupywal kiedys cos na allegro jezeli tak to moglby mi cos wyjasnic otoz chce kupic towar przykladowo lampa tylna do auta i np. sprzedajacy kaze sobie wplacic kase na konto ale ja mam to w d.... wole przesylke za pobraniem i przy przesylce np firma kurierska mozna przesyklke rozpakowac i obejzec przed zaplaceniem pieniedzy? nie chce kupic kota w worku.

Odpowiedzi: 20

Takiemu to mozna zaufac :wink: niektore neg sa wystawianie dla zabawy przez jakis baranow :twisted:
RzEmIeN
Dodano
19.09.2004 00:52:28
O ile pamiętam to moźe z 3–4 negatywy w tym jeden specjalnie dla zepsucia reputacji. 2 i 3 wszystko sie wyjaśniło więc raczej spox koleś
Zygo
Dodano
19.09.2004 00:45:31
ale pewnie mial ze 50 neg ??
RzEmIeN
Dodano
19.09.2004 00:35:02
Mój kumpel przeprowadził tranzakcje z kolesiem co miało ponad 18000 pozytywów chyba moźna zaufać :lol: :wink:
Zygo
Dodano
19.09.2004 00:33:01
Dzisiaj miałem pierwszą wpadkę. Zamówiłem subwoofer za 84,00 PLN, koleś mi odpisał, źe jak tylko wpłacę kasę na konto to wysyła mi głośnik. Wpłaciłem i juź się nie odezwał. Wysyłałem maile, źeby potwierdził wpłatę gotówki i nic. Wkońcu wysłałem maila z pytaniem
"czy mam osbiście przyjechać odebrać gotówkę?"
i na drugi dzień (minął tydzień od wpłaty kasy) odezwał się koleś z tekstem
Niestety nie mamy w tej chwili głośników 25
cm, zostały nam tylko 30cm. Miała byc dostawa towaru a
okazałosię źe nie będzie;.

Koleś super sprzedawca (4721 transakcji) a takie numery robi. Napisałem źe chcę moje 84,00 PLN spowrotem na swoje konto, zobaczymy jak będzie...

PS ten sprzedawca ma 64 negatywy i czuję, źe przybędzie mu następny.

Allegrowicze uwaźajcie :!:
Cappadonna
Dodano
18.09.2004 13:12:50
ja kupilem gameboya na allegro i co nie działa poprawnie wiec trzeba byc na bacznosci:d
Mateusz_Killer14
Dodano
18.09.2004 00:07:27
ja tez kupuje na allegro i raz sprzedawałem i wszystkie tranzakcje przebiegały bez zakluceń poprostu trzeba wiedzieć od kogo sie kupuje i nie napalać sie na wielkie okazje

a bywaja i tacy http://www.di.com.pl/n/?lp=7581
Longi
Dodano
17.09.2004 16:58:02
Taaa...Allegro – niestety tez mam zawieszone konto, bo...wpiałem przez swoją omyłkę PESEl i zauwaźyli (of oursse ;) ) , źe jestem nieletni i bach koniec z zakupami. Teraz jak cos kupuje, to za pośrednictwem kumpla i tak ostatnio sprawiłem sobie twardziela 40 GB Samsunga Sp0411 za 199 złotych nówka od AWAKSa (supersprzedawca) i tylko z gośćmi, którzy mają trzycyfrową liczbę pozytywnych komentarzy prawde mówiąc robie interesy choć są nawet supersprzedawcy jak np. HERMANXX* , który hurtowo sprzedaje dyski, które padają po kwartale – duźo korespondowałem z kupującymi, bo sam chciałem kupic od niego Maxtora 30 Gb.
* Nie wiem czy mogę podac pełny login i wolę uwaźać
Ad@$
Dodano
16.09.2004 15:46:00
kumpel kupil na allegro sprzet warty 8000 za 3000 bo i jest zadowolony czasami i takie okazje sie trafiaja, ale on sie nie bal bo jakby go ktos oszukal to on by chyba go znalazl i zrobil co potrzeba :D strach sie go bac :D od tamtej pory nic z takich okazji wiecej nie kupowal ale inne rzeczy z mniejwiecej "normaalnymi" cenami kupuje czesto.

Ja ne kupuje bo nie mam kasy :D
TheL
Dodano
16.09.2004 13:28:14
mnie wkońcu przyblokowali za pomykę
dymeq
Dodano
16.09.2004 13:12:23
Ja kompletuje przez allegro sprzęt car–audio i do tej pory wydałem jakieś 800 PLN za towar z internetu. Jestem zadowolony, źadnej wpadki.

PS poczytaj na stronach allegro o bezpiecznych transakcjach Escrow i bezpłatnym ubezpieczeniu kupujących (do 300 PLN).
Cappadonna
Dodano
16.09.2004 01:58:02
Ja kompletuje przez allegro sprzęt car–audio i do tej pory wydałem jakieś 800 PLN za towar z internetu. Jestem zadowolony, źadnej wpadki.

PS poczytaj na stronach allegro o bezpiecznych transakcjach Escrow i bezpłatnym ubezpieczeniu kupujących (do 300 PLN).
Cappadonna
Dodano
16.09.2004 01:58:02
Sa rzeczy ktore mozesz kupic na Allegro i sa takie ktorych lepiej sie nie tykac...

Inaczej mowiac jesli masz kupic cos za duze pieniadze lepiej pojsc do sklepu i samemu sprawdzic –np. monitor, dysk...
mrsit
Dodano
14.09.2004 22:15:26
Lepiej sie przyznaj dlaczego masz zawieszone konto:D
RzEmIeN
Dodano
14.09.2004 21:56:11
a ja mam przerąbane bo mam zawieszone konto!
klosik007
Dodano
14.09.2004 15:39:02
ja jak kupuje na allegro tozawsze sprawdzam komantarze o sprzedającym i nieszukam rzeczy z "promocji" bo jakoś nie jestem przekonany co do jakości. Zresztą zawsze zanim coś kupie wysyłam do sprzedawcy Meila z pytaniam dotyczacymi produktu – źebym wiedział dokładnie co kupuje.W ten sposób jeszcze niezdarzyło mi sie zebym to co zakupiłem mi nieodpowiadało.
A co do sposobu płatności to zawsze robie przelew ze swojego konta to kesz jest w tym samym dniu albo na drugi dzień rana na koncie sprzejącego i po 2–3 dniach paczuszką przychodzi towar.
P.S. Kiedyś czekałem na przesyłkę 1,5tygodnia ale to tylko dlatego źe sprzedajaca pomyliła kontrachentów i pomyliła mnie sz kims innym kto jeszcze niewpłacił pieniedzy ( a to dlatego źe mielismy te same nazwiska :)) ale jak się skapnęła to zadzwoniła do mnie z przeprosina mi i do paczki drzuciła mi jeszcze w ramach przeprosin gratisa fajnego :D
Krzychooo
Dodano
13.09.2004 02:07:16
Tylko osoby które mają doświadczenie z super sprzedawcami itd. nawet jeśli mają 5 komentarzy ale za to z konkretnymi gościami mozna zrobić tranzakcje.
Ostatnio na allegro widziałem nokie 6600 za 850 bez minimum koleś 0 koment. i pochodzi z londynu a biorąc jego gg pisało miejscowość "uadbnuaib" takich unikaj :wink:
Zygo
Dodano
12.09.2004 23:36:12
Ja kupuje na allegro i powiem ci ze mozesz kupic kota w worku jesli nie bedziesz srawdzal ile dana osoba od ktorej kupujesz ma komentarzy ale najpierw jak chcesz cos kupic to sprawdz czy nie ma osoby z twojej miejscowosci zebys mógl sie z nia umuwic np. w rynku i osobiscie odebral paczke

PS. Nie zawsze super sprzedawca musi byc dobrym allegrowiczem mój kolega tak sie nadzial i 450 zloty w plecy
Młody
Dodano
12.09.2004 22:07:24
ja jak kupuje z allegro to namierzam typa z mojej miejscowosci lub kolo niej,wale do niego maila lub na koma jak zostawi i ZAWSZE odbieram osobiscie.
nie kupuje kota w worku.
Doktor X
Dodano
12.09.2004 20:15:32
Kupuje jak i sprzedaje na Allegro i powiem Ci ze oprocz jednej wpadki wszystkie transakcje byly bezproblemowe, zarowno biorac towar za pobraniem jaki placac przelewem na konto, musiz zwracac uwage na ilosc transakcji, daty ich zawierania( zeby nie bylo tak ze ktos ma 100 transakcji ,ale ostatnia sprzed np. 2 lat) pozatym sprawdzaj komentarze (najlepiej jezeli wszystkie sa pozytywne + – 2 procent negatywnych lub neutralnych i najlepiej te negatywy z dawniejszego okresu przeprowadzanych transakcji)
Najpewniej jednak kupywac czy sprzedawac tzw. "Supersprzedawcy"
Pozdrawiam
PS.: Omijaj oferty typu z opcja tylko "Kup teraz" za np. 100złoty cos co w rzeczywistosci warte jest 150złoty
malymulpepe
Dodano
12.09.2004 19:24:39
RzEmIeN
Dodano:
12.09.2004 14:26:46
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2