ale to juz bylo...

no bo w wyszukiwarce wywalilo mi 232 odpowiedzi.

chodzi o kodeki. po sformatowaniu dysku i zainstalowaniu winxpsp1 mam pewien problem z filmami. nie wiem czy cos w ustawienach trzeba zmienic czy co, ale w kazdym badz razie dzieja sie dziwne sprawy.
otoz mam powiedzmy kilkanascie filmow na dysku. niektore orwieraja sie bezproblemowo, znowusz przy innych bestplayer potrzebuje 5–10 minut az otworzy film. komp jednoczesnie strasznie muli, w sumie praca staje sie niemozliwa. trza siedziec i czekac.

co do rozwiazan: o zmiane kodekow chyba nie chodzi. korzystam z sld codec pack i do tej pory wszystko bylo git. po pojawieniu sie problemu troszeczke ekspeymentowalem, wywalilem sld, zainstalowalem k–lite, nic, odinstalowalem i zainstalowalem ace pro, tez nic. tak jak by to byla bardziej wina xp niz zlego doboru codecow. ktos mial w przeszlosci podobny problem, tylko ze mu jakis komunikat wywalalo, u mnie tego nie ma. komp muli i tyle. troche glupio, bo jak film na dwoch plytkch, to po zmianie trzeba 10 minut czekac na otwarcie.

mial ktos moze podobny problem, zna ktos rozwazanie??

dzieki

Odpowiedzi: 3

Konfiguracja sprzętu jest OK. Przyczyny chyba naleźy szukać gdzieś w systemie. Jednak ja juź nie potrafie pomóc :(
adik154
Dodano
04.02.2005 23:28:37
no niestety,

jak bylo tak nadal jest. nie wiem, moze komp za wolny (Athlon 1,7+, 256 Ram, Karta Graf. GF4 MX 420). Tylko do tej pory dzialalo bez zarzutow. Dziwi mnie, ze np starczy jak wejde do folderu z filmami i klikne prawym przyciskiem myszki na film (na jakis co wiem ze sie dluzej otwiera) by wejsc w zakladke wlasciwosci a komp juz tutaj muli. a ze eksperymentowanie nadal trwa, mam teraz ffdshow i ace zainstalowane. i to samo, kilka otwiera sie cacy, a starczy ten jeden, by zaczelo sie mulenie.
atze
Dodano
04.02.2005 22:52:53
A próbowałeś innym odtwarzaczem np AllPlayerem?
adik154
Dodano
04.02.2005 21:26:08
atze
Dodano:
04.02.2005 20:26:59
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1