aktywacja TV out – przy ATI pod win XP
Witam,
Mam karte ATI Reage 128 i problem w umoźliwieniu wysyłania obrazu na TV – OUT. W momencie ładowania się WIN XP obraz jest widoczny ale znika w momencie startu windowsa.
Czy wie ktoś moźe jak zrobić źeby XP chciało wysyłać obraz na to wyjście ???
Mam karte ATI Reage 128 i problem w umoźliwieniu wysyłania obrazu na TV – OUT. W momencie ładowania się WIN XP obraz jest widoczny ale znika w momencie startu windowsa.
Czy wie ktoś moźe jak zrobić źeby XP chciało wysyłać obraz na to wyjście ???
Odpowiedzi: 8
dziwne wygląda, jakbyś miał niepełne stery Ati–Catalist, a moźe spróbuj zainstalować nieoficjalne stery np. DNA–drivers....
po wejsciu w ekrany jest tylko menu standardowe – a powinna być nakłądka z ati która – wyświetla menu dla monitora i dla TV a tego nie ma
...a czy po wejściu w ekrany widzisz drugi ekran tylko nie potrafisz go aktywować??
Bo jeśli tak,
bynajmniej ja tak mam, moźliwość włączenia drugiego ekranu jest dopiero wtedy, gdy podłącze kable do telewizora.
Bo jeśli tak,
bynajmniej ja tak mam, moźliwość włączenia drugiego ekranu jest dopiero wtedy, gdy podłącze kable do telewizora.
zainstalowalem wsio co trzeba.. i nadal po kliknieciu.. wlasciowsci .. zaawansowane.. w menu EKRAN.. nie ma tego co w instrukcji.. czyli mozliwosci aktywacji TV out...
moze ktos wie jak to zrobic??
moze ktos wie jak to zrobic??
właśnie bo zauwaźyłem teź ze jak nie mam sterów pod XP to po włączeniu kompa .. bardzso bardzo długo bios startuje... a pod 98 jak są stery to od razu.
oki zoabacze dokładnie jakie to stery i .... zobaczymy co się bedzie działo
dzieki za pomoc
pozdrawiam
oki zoabacze dokładnie jakie to stery i .... zobaczymy co się bedzie działo
dzieki za pomoc
pozdrawiam
Bo ta twoja karta jak pamiętam to występowała w paru wersjach.
Sprawdz dokładnie z dokumentacją kompa lub wyciąg karte i odczytaj typ.
Stery z WIN98 nie pójdą musisz mieć do XP.
Wyczyść kompa ze starych sterów,uruchom na systemowych i wgraj sterowniki do płyty głównej i dopiero nowy ster karty.
Sprawdz dokładnie z dokumentacją kompa lub wyciąg karte i odczytaj typ.
Stery z WIN98 nie pójdą musisz mieć do XP.
Wyczyść kompa ze starych sterów,uruchom na systemowych i wgraj sterowniki do płyty głównej i dopiero nowy ster karty.
stery mam z płytki ale się instalują
w 98 było menu źe moźna było takowe wyjście aktywować... a w XP tego we właściwościach nie ma :–(
co sciągam stery ... ze strony ATI
to przy instalacji pisze ze mam inny rodzaj karty...
w 98 było menu źe moźna było takowe wyjście aktywować... a w XP tego we właściwościach nie ma :–(
co sciągam stery ... ze strony ATI
to przy instalacji pisze ze mam inny rodzaj karty...
Wcześniej miałeś obraz na TV, masz stery do karty do XP.
Zobacz w sterowniku karty na ustawienia wyjścia TV.
Zobacz w sterowniku karty na ustawienia wyjścia TV.
Strona 1 / 1