Aktywacja systemu!

Witam, jestem posiadaczem jednej kopii systempu operacyjnego Windows XP Home Edition.
Zainstalowalem juz go na jednym z komputerow, natomiast po zainstalowaniu na drugim komputerze w moim domu pisze mi ze mam 30 dni na aktywacje inaczej uniemozliwi mi to korzystanie z systemu windows xp :/
Czy moge aktywowac jeden windows na dwoch komputerach? na pierwszym byl juz aktywowany.
czy sa jakies sposoby na obejscie tego?!
Pomocy!

Odpowiedzi: 2

Mam podobny problem z tym źe mam 2 komputery (swój i laptop) i na laptopie padł mi system musiałem go przeinstalować niestety pod reką miałem jedynie windowsa z mojego komputera wiec zainstalowalem i aktywowalem windows na komputerze. Miesiac pozniej po formacie windowsa na moim koputerze i zainstalowaniu win aktywacja juz nie była moźliwa. Wyskakuje źe nieprawidłowy klucz.... itd... Na obydwóch komputerach zainstalowane są oryginalne winxp prof. Laptop naleźy do ojca. Wtedy źe jest to nielegalne nie wiedziałem a system z moim windowsem na laptopie postawiony był jeden dzień po czym przeinstalowałem go spowrotem juź na ten właściwy zgodny z naklejką. Co 30 dni musze teraz formatować swój koputer. Czy telefon do microsoftu rozwiąźe problem? Tymbardziej źe obydwa komputery miały oryg. win? Z góry thx za pomoc.
olek_ciom
Dodano
05.11.2005 15:34:02
Zgodnie z licencja systemu Home – nie jest mozliwa instalacja tego samego systemu na 2 komputerach.
Jest to nielegalne.
brtx
Dodano
06.10.2005 00:57:30
Mateo15
Dodano:
05.10.2005 23:45:27
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1