Aktywacja... Problem

Dzis skonczyl mi sie czas na zaaktywowanie systemu Windows. Nie moge teraz uruchomic komputera. Aktywujac podawalem identyfikator instalacji. Mowiono mi ze jest niepoprawny. Probowalem wszystkich krokow. Rozmawialem sie z konsultantem i poradzil mi wykonac "naprawe". Zrobilem to ale nadal nic nie pomoglo. System Windows kupilem na allegro. Widnows XP SP1. Da sie jakos wylaczyc ta aktywacje? W laptopie nie jest wymagane aby aktywowac system a tutaj na komputerze jest. Pisze tez, ze ten system jest przeznaczony do komputerow Fujitsu Siemens. Taki tez mam laptop. Da sie wylaczyc jakos ta aktywacje? Moze konsola odzyskiwania? Mam wazne dane na dysku i nie chce znowu formatowac. Co robic???? POMÓŻCIE !!!!!](*,) ](*,) ](*,)

Odpowiedzi: 9

Zgodzę się z Kierofcą. Kupowalem system na Allegro. Teraz musze kupic znowu na stacjonarke. Tylko szkoda, ze nie da sie zaaktywowac go bez reinstalki.. Da sie jakoś wyłączyć to powiadomienie?
athlon_XP
Dodano
25.12.2007 01:33:59
IMO sytuacja wygląda tak: 1. athlon XP kupił laptopa FS z systemem Windows XP dedykowanym dla tego sprzętu 2. zainstalowanie systemu na laptopie odbyło się bez problemu i bez konieczności aktywacji 3. zainstalowanie TEGOŻ systemu (z tej samej płytki) na komputerze stacjonarnym powiodło się 4. na komputerze stacjonarnym wymagana jest jednak aktywacja i tu już się nie udało...
kierofca
Dodano
22.12.2007 10:41:38
Tylko [quote=athlon_XP]W laptopie nie jest wymagane aby aktywowac system a tutaj na komputerze jest.[/quote] co wskazuje na to, że laptop sobie a system zainstalowany jest na stacjonarce.
Żółty
Dodano
22.12.2007 01:40:50
[quote=athlon_XP]......... Pisze tez, ze ten system jest przeznaczony do komputerow Fujitsu Siemens. [b]Taki tez mam laptop.[/b] .[/quote] Przeca Athlon wyraźnie napisał, że ma lapka FS a tu się dyskusja toczy o dedykowanych systemach nie pasujących do innych marek.:lol:
paolo
Dodano
21.12.2007 21:20:10
Pitt - przestań być pewien. Kupno dedykowanych OEM-ów spełniających warunki "nówka sztuka, pierwsza ręka w kraju" nie jest żadnym problemem. Tyle tylko, że potem jest ...jak jest.
Rebe
Dodano
20.12.2007 07:47:53
Za pewne masz rację, ale jednocześnie ja jestem pewien, że jest "używany" - oddzielnie nie da się kupić takiego systemu, który jest przeznaczony dla konkretnej firmy by był "nietknięty". Na innym kompie nie ma prawa zadziałać - tak samo jak nie da się normalnie aktywować systemu instalowanego z płyty OEM, na lapku, który miał pre instalowany system i do instalacji w nim służy dyski odzyskiwania. Tak czy inaczej "gratuluję" udanego zakupu - oszczędny 2x płaci...
Pitt
Dodano
20.12.2007 02:02:38
Nie musiał byc uzywany. Cały czas mi sie zdaje, że klucz do problemów jest tu > "przeznaczony do komputerow Fujitsu Siemens"
Żółty
Dodano
20.12.2007 01:39:34
Ila dałeś za tego Windowsa - kupiłeś używanego OEMa ewidentnie i stąd Twoje problemy.
Pitt
Dodano
20.12.2007 01:05:41
Skoro [quote]Pisze tez, ze ten system jest przeznaczony do komputerow Fujitsu Siemens[/quote] to oczywiście masz to zainstalowane na komputerze Fujitsu Siemens ?? Bo jak nie to na pytanie [quote]Co robic???? [/quote] odpowiedzia jest - kupić sobie system.
Żółty
Dodano
19.12.2007 22:14:52
athlon_XP
Dodano:
19.12.2007 21:52:52
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1