Aktywacja...

Witam,
Mam problem z aktywacją mojego systemu xp he. Mianowicie zawsze podczas instalacji systemu bylo pytanie czy aktywowac system. Brałem aktywuj i dalej i bylo wszystko OK (tak bylo przez 2 lata). Wczoraj podczas instalacji nie moźna było aktywować systemu poniewaź "Została przekroczona ilość aktywacji przez internet".
W windowsie podczas aktywacji wyskakuje okno z tą samą treścią:

http://martin_86.fm.interia.pl/aktywacja.JPG
I co ja mam biedny robić :/ ? Teraz tak za kaźdym razem będę miał ? yhh
Dzieki za pomoc

Odpowiedzi: 3

hm ale winda bedzie legalna normalnie ? oraz czy będą tak jak zawsze aktualizacje ? a co do tej konfiguracji to chodzi o zmiane plyty / procesora ?
Myślałem źe mając oryginalny windows zawsze będzie sie aktywował sam przez internet :/
–MaRciN–[PL]–
Dodano
02.12.2005 15:10:44
Po aktywacji systemu skopiuj np. na dyskietkę pliki wpa.dbl i wpa.bak (są w katalogu system32). Po ponownej instalce skopiuj je do katalogu system32 i restartuj Windę. Działa, o ile nie zmienia się konfiguracji sprzętowej kompa, chodzi tu zwłaszcza o przerwania.
quixx
Dodano
02.12.2005 14:34:16
hyh w tym jest caly problem ze juz dzwonilem – trzeba im podawac te liczby ( 54 cyfry ) – a cala aktywacja zajmuje ok 5 – 7min – bynajmniej u mnie (7zł wczoraj za tą aktywację zapłaciłem :P) – a za 20min jeszcze raz zrobilem formata.
Czyli teraz juź zawsze będę musiał takie cuda robić ? ostatnio mialem maraton źe co 2dni robiłem formata – mam zdolna mlodsza siostre :P ktora z neta zawsze jakies smieci do systemu przyniesie :/
Normalnie parodia teraz się zacznie :/
Jest moźliwość źe kiedyś znowu będę mógł z internetu aktywować system ? Czy to juź tak na zawsze ?
–MaRciN–[PL]–
Dodano
02.12.2005 12:47:47
–MaRciN–[PL]–
Dodano:
02.12.2005 11:24:46
Komentarzy:
3
Strona 2 / 2