Aktywacja...
Witam,
Mam problem z aktywacją mojego systemu xp he. Mianowicie zawsze podczas instalacji systemu bylo pytanie czy aktywowac system. Brałem aktywuj i dalej i bylo wszystko OK (tak bylo przez 2 lata). Wczoraj podczas instalacji nie moźna było aktywować systemu poniewaź "Została przekroczona ilość aktywacji przez internet".
W windowsie podczas aktywacji wyskakuje okno z tą samą treścią:
http://martin_86.fm.interia.pl/aktywacja.JPG
I co ja mam biedny robić :/ ? Teraz tak za kaźdym razem będę miał ? yhh
Dzieki za pomoc
Mam problem z aktywacją mojego systemu xp he. Mianowicie zawsze podczas instalacji systemu bylo pytanie czy aktywowac system. Brałem aktywuj i dalej i bylo wszystko OK (tak bylo przez 2 lata). Wczoraj podczas instalacji nie moźna było aktywować systemu poniewaź "Została przekroczona ilość aktywacji przez internet".
W windowsie podczas aktywacji wyskakuje okno z tą samą treścią:
http://martin_86.fm.interia.pl/aktywacja.JPG
I co ja mam biedny robić :/ ? Teraz tak za kaźdym razem będę miał ? yhh
Dzieki za pomoc
Odpowiedzi: 20
jezeli chodzi o te dwa pliczki:
wpa.bak
wpa.dbl
to y mnie cos to nie śmiga ... :/ instaluje –> kopiuje i dalej dni odlicza ;)
wpa.bak
wpa.dbl
to y mnie cos to nie śmiga ... :/ instaluje –> kopiuje i dalej dni odlicza ;)
–MaRciN–[PL]–:
czyli bedzie wszystko ok ;) i skoncza sie moje problemy z dzwonieniem ;)
Dzieki ...
To moźesz zrobić inaczej: skopiować dwa pliczki (w archwum są nazwy) i je podmieniać po instalacji. Na to smao wyjdzie.
Choć obraz jest lepsiejszy ;)
czyli bedzie wszystko ok ;) i skoncza sie moje problemy z dzwonieniem ;)
Dzieki ...
Dzieki ...
1.Nie
2.Tak
2.Tak
Czy jak zainstaluje system, zrobię aktywację ( zadzwonie – podadza mi numerek )a następnie wykonam obraz ghostem to przy następnym ładowaniu obrazu z tym systemem będę musiał znowu aktywować czy będzie juź normalnie ? i czy będę mógł robić aktualizacje ?
dzieki za odp.
dzieki za odp.
tak podmieniłem pliki, oraz był restart ;)
A poa ktywacji zresetowałeś winde? Czy podczas kopiowania z dyskietki pojawił się komunikat: "Czy zamienić istniejący plik?"
zrobiłem formata – zadzwoniłem do nich, skopiowałem te 2 pliczki na dyskietke. Zainstalowalem na nowo windowsa, skopiowalem te dwa pliki do SYSTEM32 i jest to samoo – 30 dni ...
Pewnie tak ;).
ale tez placi się 50% ceny ?
Normalnie tylko nie wybierasz 0 przed 801...
hm no nie wiem jak to jest z tymi 0801 z tel. komorkowego
gusioo:
Mateush:
...
Awatar zmniejsz do rozsądnych wymiarów.
Teraz dobrze? ;)
Mateush:
...
Awatar zmniejsz do rozsądnych wymiarów.
–MaRciN–[PL]–:
ostatnio mialem maraton źe co 2dni robiłem formata – mam zdolna mlodsza siostre :P ktora z neta zawsze jakies smieci do systemu przyniesie :/
No to załóź dla kaźdego domownika oddzielne konta, młodej ogranicz dostęp itd. Kombinuj...
–MaRciN–[PL]–:
cala aktywacja zajmuje ok 5 – 7min – bynajmniej u mnie (7zł wczoraj za tą aktywację zapłaciłem :P)
taniej: 0 801–308–801
Wszystko będzie legalne, aktualizacje automatyczne będą. Pisząc o konfiguracji miałem na myśli instalacje dodatkowych kart rozszerzeń, dołoźenie twardego dysku lub nagrywarki, zmianę karty graficznej itp. Jeźeli nie zmieniasz konfiguracji kompa to nie będzie problemu z systemem aktywacji, który jest bardzo czuły na zmiany sprzętowe. Nawet niewielkie modyfikacje, np. wyłączenie w BIOS–ie karty sieciowej, mogą spowodować konieczność ponownej aktywacji systemu, a co za tym idzie dodatkowe koszta.
hyh to dobrze ;) Bo chodzi mi tylko źeby nie bylo kosztów oraz zeby wszystko bylo w pełni legalne.
Dzieki
Dzieki
wszystko bedzie oki tylko nie bedziesz musiał wydawać piniedzy na aktywacje, te pliki zastępują aktywacje
hm ale winda bedzie legalna normalnie ? oraz czy będą tak jak zawsze aktualizacje ? a co do tej konfiguracji to chodzi o zmiane plyty / procesora ?
Myślałem źe mając oryginalny windows zawsze będzie sie aktywował sam przez internet :/
Myślałem źe mając oryginalny windows zawsze będzie sie aktywował sam przez internet :/