Aktualizacje XP w sieci bez dostępu do internetu

Mam ok 30 komputerów w sieci bez dostępu do internetu. Ostatnio zastanawiałem się nad możliwością dokonywania aktualizacji automatycznych na wszystkich stanowiskach. Czy spotkaliście się z jakimś softem (takim serwerem aktualizacji), do którego kopiuje się pobrane aktualizacje a klient pobiera je automatycznie?

Odpowiedzi: 3

On musi, ale stacje już pewnie nie. Jakoś trudno mi wyobrazić sobie pobranie aktualizacji na ten "serwer" bez dostepu do sieci i to niezależnie od tego w jakiej formie to pobieranie się odbywa. Przecież nawet użycie tego: http://www.sgjps.com/ musi być poprzedzone ściągnięciem ( inna sprawa, że przydatność tej paczki w tym konkretnym wypadku jest mocno wątpliwa ).
Rebe
Dodano
27.03.2008 19:17:25
  • Pig Farm LTD 27.03.2008 20:56:43

[quote=Rebe]Jakoś trudno mi wyobrazić sobie pobranie aktualizacji na ten "serwer" bez dostepu do sieci i to niezależnie od tego w jakiej formie to pobieranie się odbywa.[/quote] kopiuje się pobrane aktualizacje czyli 1. pobieram sobie na kompie z netem 2. zapisuje np. na pendrivie 3. kopiuje na komputer badacy serwererm aktualizacji

wsus nie musi miec polaczenia z netem ??
Żółty
Dodano
27.03.2008 19:15:29
WSUS ?
Rebe
Dodano
27.03.2008 19:12:21
Pig Farm LTD
Dodano:
27.03.2008 19:10:30
Komentarzy:
3