aktualizacje czy autopatcher
witam,co zauważyłem [na lapku starszej generacji] ze czym wiecej zbiera aktualizacji i poprawek systemowych via mikrosoft to jakby lapek robi sie coraz bardziej otepialy,powolny,a wyczytalem ze jest tez takowa mozliwosc wywalic aktualizacje lub wgrac na nowo windowsa i pobrac autopatchera [notabene juz go zakazali ci z grinpis-komus to jak to w polsce przeszkadzalo] ostatni bodajze z sierpnia dodatkowo wylaczyc pobieranie autualizacji via mcs i jest ok. jaka jest wasza opinia na takie tamaty,bo jak pisalem mam laptoka starszego pokrojy ktory niema wodotrysku lub aparatu foto a o viscie to moge pomazyc jak w bajkach andersena a i do nij zbytnio mnie nie ciagnie,,pozdro'':wtf:
Odpowiedzi: 4
to je miemiecki medion procek 2ghz,512ram, a tak abstrachujac czy wogule sa potrzebne te aktualizacje? czy to tylko smietnik,pytam sie bo bede robil formata
pozdro
A ten wiekowy laptop to jakimi mniej więcej się parametrami może pochwalić?
Ostatnio miałem okazję pracować na wykastrowanym XP na 466 MHz i po instalacji aktualizacji nadał śmigał jak złoto. Może weźmiesz pod uwagę takie wyjście?
teoretycznie tak,ale powiedzmy to tak,,robie formata wgrywam autopat.start w ktorym mam wiekrzosc podstawowych programow nastepnie wgrywam wlasciwego autopatchera z aktualizacjami ktore moj wodotrysk chce lub musi miec nastepnie wylanczam aktualizacje via mikrosoft i........ i powinno byc ok.[zaznaczam ze to tylko moje zdanie]bo niemialem dnia zeby jakas poprawka,jakis dodatek nie zapukal do systemu a to znow poprawka do poprawki z bledu poprawkowego i tak tylko dochodza te aktualizacje i dochodza, moze w normalnym pc gdzie obecnie montuje sie gigusiowate pamieci to jest niezauwazalne ale znow powtazam ze moj niema sauny i bajerow ów laptopik i wtym wypadku pobranie tych patchów co zakazali i wylaczenie aktualiz moze ma ses bo jak pisalem z nich zciagne[wgram] to co potrzebuje i to powinno smigac
a tak z innej beczki czy mam zludzenie czy nie ale po zamontowaniu IE7 to to jakies tepe sie robi,,wykasowalem do IE6 i smiga?? tak tulko sie pytam bo uzuwam mozili ale moze sa rozne zdania na ten temat bo moze ktos uwazac ze np IE5 jes lepsze,dajcie znac wyprobuje
pozdrrrr
Teoretycznie różnica zapewne sprowadzi się do wielkości plików jako całego zbioru aktualizacji a w przyp. autopatchera - jednego pliku.
I to pewnie będzie cała różnica.
Jakościowo - chyba bez tej różnicy.
Ale to tylko IMO :)
Strona 1 / 1