Aktualizacje - błąd 0x8DDD0007

I znowu proszę Was o pomoc!Chociaż używam Firefoxa,ale potrzebne są i aktualizacje przez IE.I tu właśnie tkwi problem,bo przy próbie aktualizacji automatycznych pokazuje się komunikat:Aby zakończyć instalowanie programu lub aktualizacji,należy ponownie uruchomić komputer.Do ponownego uruchomienia nie można wyświetlać ani pobierać innych aktualizacji.Numer błędu:0x8DDD0007.Sęk w tym,iż instalowanie było zawsze zakończone prawidłowo,a teraz mogę ponownie uruchamiać komputer xxrazy,a ikonka cały czas przypomina:Ten komuter nie został uruchomiony ponownie po ostatniej aktualizacji....I nic nie mogę aktualizować.Co jest nie tak?Jak mogę z tego wybrnąć? Bardzo i to bardzo czekam na pomoc. Z góry serdecznie dziękuję.

Odpowiedzi: 5

Teraz sprawdziłem w Rejestrze - znowu pojawił się RebootRequired.Usunąłem go,restartowałem komputer,znowu sprawdzam - okazuje się,że nie daje się usunąć,po prostu wraca na miejsce.Jak to możliwe?
antanas
Dodano
18.06.2007 10:26:40
Wyczyściłem Software Distribution,ale po restarcie folder DataStore powrócił na swoje miejsce/z pełną zawartością/,powróciły też AuthCabs,Download i SelfUpdate/z zawartością 0 bajtów/.ReportingEvents nie daje się usunąć. Po usunięciu RebootRequired komputera nie restartowałem/zapomniałem/ A przed chwilą znowu komunikat,że należy ukończyć instalację..... Przepraszam i czekam na dalszą pomoc.
antanas
Dodano
18.06.2007 10:08:03
Spróbuj jeszcze wyczyścić zawartość katalogu Windows\SoftwareDistribution. Nie kasuj katalogu a wyczyść go. Zbackupuj go przed wyczyszczeniem - tak na wszelki wypadek. PS Sytem restartowaleś ??
Żółty
Dodano
18.06.2007 02:45:37
Tak,był Reboot required,usunąłem go,ale ikonka nadal przypomina mi o tym samym - że ten..........
antanas
Dodano
18.06.2007 01:14:06
Sprawdź czy masz podklucz RebootRequired w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update - jak masz usuń podklucz RebootRequired. Powinno być tylko HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update
Żółty
Dodano
17.06.2007 21:58:27
antanas
Dodano:
17.06.2007 21:36:56
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1