Aktualizacje automatyczne z konta użytkownika z ograniczonymi uprawnieniami.

Witam.. Jestem użytkownikiem Windows XP Home i przez 99% spędzonego czasu pracuje na koncie z ograniczonymi uprawnieniami. Moje pytanie dotyczy automatycznych aktualizacji[AA], które dokonują się tylko z poziomu konta z upr. Administratora. Czy jest taka możliwość by AA, działały tzn. pobierały się i instalowały na koncie usera ? Usługa AA jest uruchomiona cały czas czy pracuje na koncie Usera czy też Admina, jednak aktualizacje pobierają sie tylko gdy jestem zalogowany jako Admin. Próbowałem w usłudze AA [services.msc) w zakładce Advanced zmienic w pozycji Log on as: z Local System na This Account i podając dane Admina jednak i to nic nie dało. Być może, źle to rozumuje ale z pewnością takie coś jest do wykonania... jak uruchomić AA na koncie użytkownika z ograniczonymi uprawnieniami ?

Odpowiedzi: 1

Edit:
Znalazlem takie info na Technecie:

"Należy również pamiętać, że jeśli nie wybrano opcji Automatyczne (zalecane), system Windows może przypominać o aktualizacjach tylko użytkownikowi zalogowanemu jako członek grupy Administratorzy. (Tylko administratorzy mogą dodawać lub usuwać programy, w tym aktualizacje). W celu powiadomienia użytkownika w obszarze powiadomień jest wyświetlana ikona Windows Update i alert informujący, że nowe aktualizacje są gotowe do pobrania."

Jak rozumiem, nie ma takiej mozliwosci by aktualizacje "chodzily" na koncie usera.. Nie jest to dal mnie dziwne ale przynajmniej, mogli by zrobic taka mozliwosc, bylo by to znacznym ulatwieniem.
piastow
Dodano
05.03.2007 10:02:57
piastow
Dodano:
04.03.2007 22:52:59
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1