Akcja do wyboru w autorunie po włoźeniu CD z plikiem AVI

Witam.

Tym razem ja mam pytanie.
Oczywiscie forum przeszukane i podobne temty przeczytane, ale w zadnym nie byl opisywany podobny problem.

Po wlozneiu plyty CD/DVD ktora zawiera plik wideo z rozszerzeniem AVI, otwiera sie okno autostartu i do wyboru jest kilka akcji, na pierwszym miesjcu jest przypisana dziwna akcja do ktorej nie odwoluje sie zaden program. Akcja jest na niebiesko pierwsza na screnie w zalaczniku.

Chodzi o to ze chcialbym usunac ta akcje z autorun, bo czesto przez pomylke i z pospiechu ja klikne a ona zamyka autoruna i musze recznie otwierac CD.

Przeszukalem juz klucz rejestru gdzie sa wpisy dotyczace poszczegolnych akcji i programow:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers

, ale niestety nic tam nie znalazlem, odnoszacego sie do plikow AVI, lub programu, ktory wystepuje na 1 pozycji, czyli need provider, gdzie moglbym jeszcze to znalezc, ewentualnie usunac ?

Odpowiedzi: 6

Prosze bardzo.
Bobi
Dodano
28.08.2005 02:21:15
Dzieki Bobi za naprowadzenie, to tam byl wpis odpowiadajacy za ta akcje, wpis sie zwal IviDVDEventHandler. Po jego wywaleniu nie ma juz tej akcji do wyboru, a wszystkie inne dzilaja bez problemowo. Dzieki.
mettal
Dodano
28.08.2005 02:19:58
Tego update'a co to go nie zdąrzyłem jak nalezy dopisac sobie przejrzyj. :P
Bobi
Dodano
28.08.2005 02:19:35
Bobi ma TweakUI dal systemu windows XP, ale niestety , ani w nim, ani w zadnym innym tweakerze nie ma tej wlasnie akcji :/
mettal
Dodano
28.08.2005 02:13:35
Bobi ma TweakUI dal systemu windows XP, ale niestety , ani w nim, ani w zadnym innym tweakerze nie ma tej wlasnie akcji :/
mettal
Dodano
mettal
Dodano
mettal
Dodano:
28.08.2005 01:44:08
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1