AGP x 4 vs. AGP x 8
..::: Witam, zastanawiam się ostatnio intensywnie nad tym jak będzie zachowywać się karta AGP x 8 pod slotem AGP x 4, czy spadek wydajnosci bedzie bardzo widoczny:::...
Odpowiedzi: 6
AdasB:
...mam wiec rozumniec, ze kazda karta z AGP x 8 (pomijajac PCI–E) bedzie kompatybilna ze starszym slotem x 4 ?
tzn karta z 8x bedzie dzialac na plycie z 4x ale juz nie na plycie z 1x i 2x ;)
karta z agp 1x, 2x niepojdzie ci na plycie z agp 8x ale na 4x pojdzie bezproblemowo
AdasB:
...mam wiec rozumniec, ze kazda karta z AGP x 8 (pomijajac PCI–E) bedzie kompatybilna ze starszym slotem x 4 ?
tzn karta z 8x bedzie dzialac na plycie z 4x ale juz nie na plycie z 1x i 2x ;)
karta z agp 1x, 2x niepojdzie ci na plycie z agp 8x ale na 4x pojdzie bezproblemowo
AdasB:
A jak brzmiało pytanie ?
O wydajniości była mowa, a nie o kompatybilności – moźna sobie wyobrazik kartę pracująca na 0,8V, a takiej wartości płyta z AGPx4 nie poda.
Moźesz przestać się zastanawiac – spadek będzie praktycznie nieodczuwalny, a róźnice pomiawowe będą się mieścić w granicach błędu statystycznego.
Moźesz przestać się zastanawiac – spadek będzie praktycznie nieodczuwalny, a róźnice pomiawowe będą się mieścić w granicach błędu statystycznego.
Strona 1 / 1