Administrator
Witam kto wie jak zrobić konto Administratora? Bo widziałem u kumpla źe stworzył sobie ale jak ja chce to pisze źe jakiś znaki są uźywane i się nie da. Z góry dziękuje POZDRAWIAM
Odpowiedzi: 16
Moźe, EL NINO, u ciebie to się orzeł nazywa. U nas to zwykło isę mówic sraczka. Po jakoś tak czytania tych precyzyjnych opisów mnie do tego stanu doprowadza.
Nawet się nie wypowiem jak to z tymi "ikonkami" ma być, bo na koncie Administrator to mam cuś ,bodaj, kosz – dawno nie błem to i nawet nie pomnę.
Nawet się nie wypowiem jak to z tymi "ikonkami" ma być, bo na koncie Administrator to mam cuś ,bodaj, kosz – dawno nie błem to i nawet nie pomnę.
Rebe o malo co wywinal orla i nie moze sie do tej pory pozbierac a ja jeszcze jestem, ale rece to mi tak opadly ze kurna dwa metry za mna sie wleka :P .leon1313:
El NINO , Rebe, gdzie jesteście...
Mis, odpal se kompa na koncie Administrator, nawrzucaj ikonek na pulpit i tez bedziesz mial jak kolega. Najlepiej takie kolorowe, to wtedy bedziesz mial cool pulpit.
El NINO , Rebe, gdzie jesteście...
No dobra zapomniałem napisać i się nie denerwójci ena mnie siedze teraz na koncie NIby Administratora ale mój kumpel jak wchodził na Administratora to na pulpicie miał ikony róznych opcji ale pisze odrazu źe niee pamiętam jakie to ikony.
**Mis**:
...kumpel twierdzi źe wystarczy troche popatrzeć w sytsemie
No nie .... jednym okiem wystarczy ?, czy trzeba jeszcze 3X wkoło biurka rundkę zrobić? :twisted:
BTW **Mis** odpowiedz moźe najpierw na pytanie EL NINA, jakim jesteś uźytkownikiem tego konkretnego komputera, czyli prosto pisząc : moźesz w nim grzebać czy nie?
Update :
Leon 1313, jak zakładasz system to powstają tak naprawdę 2 konta :"Administrator" i Twoje konto z nazwą jaka sobie wybierzesz z prawami administratora.
**Mis**:
Nadal niee wiem jak to zrobić mój kumpel twierdzi źe wystarczy troche popatrzeć w sytsemie ale dokładnie co zrobic niee powiedział. :( No wic Leon1313 Jak to zrobić ? Prosze o napisanie całości.
ALE CO ZROBIĆ?
Nadal niee wiem jak to zrobić mój kumpel twierdzi źe wystarczy troche popatrzeć w sytsemie ale dokładnie co zrobic niee powiedział. :( No wic Leon1313 Jak to zrobić ? Prosze o napisanie całości.
Konto o nazwie Administrator jest domyślnie zakładane przy instalacji Xp. Nie widać go w spisie przy logowaniu, trzeba pogrzebać w rejestrze aby pojawiło się "okienko". Moźna go wywołać poprzez naciśnięcie ctl+alt+del przy logowaniu i wpisaniu Administrator oraz ustalonego hasła.
Konto naleźące do grupy Administratorzy moźna źałoźyć tylko z konta naleźącego do tej grupy np. w panelu sterowania/konta uźytkowników.
W systemie musi być zawsze aktywne co najmniej jedno konto z grupy "A.."
Konto naleźące do grupy Administratorzy moźna źałoźyć tylko z konta naleźącego do tej grupy np. w panelu sterowania/konta uźytkowników.
W systemie musi być zawsze aktywne co najmniej jedno konto z grupy "A.."
alat57 – jeźeli przełoźysz "zasadnicze pytanie" na taki język, kóry będzie powszechnie zrozumiały to odpowiedź padnie.
Póki co trudno domyśleć się czy **Mis** ma problem ze znalezieniem Administratora w systemie, czy z utworzeniem hasła bez znaków specjalnych, czy z kontem o prawach administratora.
Póki co trudno domyśleć się czy **Mis** ma problem ze znalezieniem Administratora w systemie, czy z utworzeniem hasła bez znaków specjalnych, czy z kontem o prawach administratora.
**Mis**:
Witam kto wie jak zrobić konto Administratora? Bo widziałem u kumpla źe stworzył sobie ale jak ja chce to pisze źe jakiś znaki są uźywane i się nie da. Z góry dziękuje POZDRAWIAM
No tak wszystko ładnie pięknie ale na zasadnicze pytanie nie pada konkretna odpowiedź a sam jestem ciekawy jak to wygłąda.
Pozdrawiam
Normalnie mozna zablokowac koto administratora. Nie jest jedyna metoda robienie tego podczas instalacji!!
alat57 – teraz juź lepiej to wygląda. :)
Rebe:
alat57:
**Mis**:
Najlepiej podczas instalacji systemu ale przewaźnie ten motyw jest pomijany,a niestety ale później to jest niemoźliwe!!!!
Tia........ – a mógłbyś tę światłą myśł rozwinąć?
Co prawda, o takich którzy potrafili wyłaczyć wszystkie konta to juź tu było, ale, źeby konto Administrator nie powstąło to ...pierwsze słyszę.
Sory, zamotałem się, chodziło mi o to źe konto Administrator moźna zabezpieczyć hasłem podczas instalki, bo przecieź zakładane jest automatycznie.
alat57:
**Mis**:
Najlepiej podczas instalacji systemu ale przewaźnie ten motyw jest pomijany,a niestety ale później to jest niemoźliwe!!!!
Tia........ – a mógłbyś tę światłą myśł rozwinąć?
Co prawda, o takich którzy potrafili wyłaczyć wszystkie konta to juź tu było, ale, źeby konto Administrator nie powstąło to ...pierwsze słyszę.
**Mis**:
Chyba źe poprzez Tryb awaryjny, być moźe?
Ale dokładnie nie wiem.
Ja wiem.
P.S. Na jakim koncie teraz pracujesz ? Jakie ma uprawnienia ?
P.S. Na jakim koncie teraz pracujesz ? Jakie ma uprawnienia ?
Strona 1 / 1