administrator

witam po dłuugiej przerwie mam pytanie chodzi mi o coś takiego mam w pracy XP profesional jestem administratorem (chyba dobrze napisałem) :)) i tu mam problem, pytanie chodzi mi o konta pozostałych pracowników, jak dostosować ich konta ??
prosze o pomoc zawsze niezawodnych przyjaciół :–)
pozdrawiam i dziekuje za POMOC

Odpowiedzi: 4

Seeker serdecznie dziękuje źe marnujesz swój cenny czas na dialog z takim laikiem jak ja :–) ale jestem wdzięczny za okazaną pomoc – jeszcze raz serdecznie dziękuje
adam–34
Dodano
28.09.2005 00:13:35
Ustawienia do zasad grupy są dostępne po wpisaniu w wiersz poleceń gpedit.msc.
Moźna uźyć równiez polecenia które utworzy Konsolę Ustawienia zabezpieczeń lokalnych wpisując w wiersz poleceń secpol.msc.
Wszystko zaleźy teź od tego jakiego typu grupy uźytkowników utworzysz bowiem XP posiada dla tych grup domyslne prawa róźne dla róźnych grup.
Seeker
Dodano
28.09.2005 00:06:12
Witam i dziekuje za błyskawiczną odpowiedź – z tymi ustawieniami to jest tak źe ja mam upr Administratora ale nie chce zeby inni pracownicy wchodzili np. do netu czy na moje dokumenty foldery czy coś takiego – wiesz .. chce źeby mieli dostęp do podstawowych programów excell, word itp. Czy moźna jakoś to połapać sensownie ??
jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
adam–34
Dodano
27.09.2005 23:49:12
adam–34:
tu mam problem, pytanie chodzi mi o konta pozostałych pracowników, jak dostosować ich konta ??
Do czgo dostosować? , mógłbyś rozwinąć potrzeby z tym związane.
Ogólnie napisac moźna , źe trzeba uźyć opcji "Zasady grupy" i "Profile uźytkowników" . Ta pierwsza opcja ma pierwszeńtwo przed drugą
Seeker
Dodano
27.09.2005 23:37:50
adam–34
Dodano:
27.09.2005 23:29:54
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1