administrator
witam po dłuugiej przerwie mam pytanie chodzi mi o coś takiego mam w pracy XP profesional jestem administratorem (chyba dobrze napisałem) :)) i tu mam problem, pytanie chodzi mi o konta pozostałych pracowników, jak dostosować ich konta ??
prosze o pomoc zawsze niezawodnych przyjaciół :–)
pozdrawiam i dziekuje za POMOC
prosze o pomoc zawsze niezawodnych przyjaciół :–)
pozdrawiam i dziekuje za POMOC
Odpowiedzi: 4
Seeker serdecznie dziękuje źe marnujesz swój cenny czas na dialog z takim laikiem jak ja :–) ale jestem wdzięczny za okazaną pomoc – jeszcze raz serdecznie dziękuje
Ustawienia do zasad grupy są dostępne po wpisaniu w wiersz poleceń gpedit.msc.
Moźna uźyć równiez polecenia które utworzy Konsolę Ustawienia zabezpieczeń lokalnych wpisując w wiersz poleceń secpol.msc.
Wszystko zaleźy teź od tego jakiego typu grupy uźytkowników utworzysz bowiem XP posiada dla tych grup domyslne prawa róźne dla róźnych grup.
Moźna uźyć równiez polecenia które utworzy Konsolę Ustawienia zabezpieczeń lokalnych wpisując w wiersz poleceń secpol.msc.
Wszystko zaleźy teź od tego jakiego typu grupy uźytkowników utworzysz bowiem XP posiada dla tych grup domyslne prawa róźne dla róźnych grup.
Witam i dziekuje za błyskawiczną odpowiedź – z tymi ustawieniami to jest tak źe ja mam upr Administratora ale nie chce zeby inni pracownicy wchodzili np. do netu czy na moje dokumenty foldery czy coś takiego – wiesz .. chce źeby mieli dostęp do podstawowych programów excell, word itp. Czy moźna jakoś to połapać sensownie ??
jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Do czgo dostosować? , mógłbyś rozwinąć potrzeby z tym związane.adam–34:
tu mam problem, pytanie chodzi mi o konta pozostałych pracowników, jak dostosować ich konta ??
Ogólnie napisac moźna , źe trzeba uźyć opcji "Zasady grupy" i "Profile uźytkowników" . Ta pierwsza opcja ma pierwszeńtwo przed drugą
Strona 1 / 1