admin nie admin
W Microsoft Management Console utworzyłem "konsole" zasad a w niej ograniczenie dla użytkowników dostępu do narzędzi administracyjnych + ograniczenie dostępu do trybu autora w programie MMC . I teraz mimo że loguje się jako administrator nie mogę otworzyć narzędzi administracyjnych ani pliku konsol.msc bo zasady nie pozwalają ( próbowałem też jako autor i nic) , ani drzewa przystawek administracyjnych mmc nie widze no i nawet do gpedit.msc nie mam dostępu zawsze pisze "poniższa przystawka do której odwołuje sie ten dokument , została ograniczona przez zasady. aby uzyskać szczegółowe informacje skontaktuj się z administratorem.Zasady grupy. " a to przecież ja jestem adminem no autorem zasad zarazem.
A potem jeszcze"Zasady grupy nie pozwalają programowi mmc na utworzenie przystawki. Nazwa: Zasady grupy.Identyfikator grupy:{8fc0b734-a0e1-11d1-a7d3-0000f87571e3}."
Proszę jak dostać się do zasad grupy by to cofnąć (nie widać w przystawkach administracyjnych).
HELP ME! PROSZĘ.
Odpowiedzi: 3
Ciekawa co też mogłem wpisać w google, żeby ten efekt osiągnąc ?
PS.
Proszę, byle nie za często.
N do n'tej fenks dla rebe . skrypt działa! respekt.
Rzuć okiem ( na system nie patrz ): http://www.wss.pl/frmThread.aspx?id=104203 ( + link do KB MS w wątku ).
Strona 1 / 1