Active Virus Shield , MSI , NIE MOGĘ ZAINSTALOWAĆ!
WindowsXp (z wbudowanym sp2) Polska wersja, oryginalna.
Zawsze isntalowałem AVS bez problemu.. Tym razem jednak po foramtowaniu dysku i instalowaniu nowego systemu, nie mogę tego zrobic, obojetnei czy zrobie to zaraz po zainstalwoaniu nowego systemu, badz pozniej po instalacji updatow (( wszelakich), directX czy framework'a. ... W dzienniku zdarzeń wyskakuje mi błąd 17008 , co jak wyczytałem z netu związane jest z msi.... sprawdziłem każdy możliwy sposób na usunięcie tego problemu, lecz nic nie pomaga !!! pomocy !!!!
Ps. przedtem przed restarem systemy, uzywalem avasta... usunalem go i zainstalowalem avs bez zadnych problemow... wiec nie mialem do wczoraj zadnej stycznosci z bledem instalacji czego kolwiek.....
Odpowiedzi: 5
juz tego probowalem... a poza tym jest ustawione na neistandardowe i wyszstko ma dostęp....:-k
BŁAGAM WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
może nastawiłeś tak żeby system nie brał żadnych innych programów oprócz Microsoft, (start->okresl
dostęp do programów i ich ustawienia domyślne. nastaw na niestandardowe.
P.S. możliwe że nie to będzie przyczyną.:neutral:
a wiec pierwsza latka... w niczym nie pomogla... a cleanup'a probowalem zanim znowu zrobilem formata ( to jzu moj 3 wczoraj i dzisiaj... ) .... nic nei pomaga... nie wiem w czym problem ... jezeli mam juz duzo rzeczy poinstalowanych ,, to samo .... jak nie mam niczego to tez to samo.... wyszstko inne instaluje sei bez problemu.... CZKEMAM ... moze ktos cos w koncu wymysli.... z GÓRY DZIĘKUJĘ!!! bo nie chce wracac do avasta bo strasznie zamula...
jeszce raz,.... mialem poprzedni system jakies 3 miecgy.... uzywalem avasta, i sobie w pewnym momencie zmieniłem na Active virus shield... :D bez zadnego problemu... a teraz jak zaisntalwoalem wina na nowo ze wszystkim, to sam Active virus shield juz sie nei chce zaisntalwoac.... ( rolling back installation... ) ....... zosbacze te Twqoje 2 sposoby.. THX !!!
Mimo, iż napisąłes o wszelkich updatach to sprawdź czy to nie to: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=889482fc-5f56-4a38-b838-de776fd4138c&displaylang=pl
Gdyby nie to sprawdź jeszcze czy - jakoś tak nie bardzo moge pojąć tego czy instalowałes już bez problemu po formacie, czy jednak nie, bo zbyt skomplikowane dla mnie te kroki z Avastem związane - gdzieś się jakieś resztki nie AVS odłożyły - http://support.microsoft.com/kb/290301
Strona 1 / 1