Active desktop i mshtml.dll
Po odpaleniu kompa pojawia się taki komunikat:

Nie ładuje się tapetka, muszę wchodzić we właściwości/ pulpit, wybrać inną, wybrać domyślną i ok. Znalazłem na forum informację, źe to plik mshtml.dll w system32 jest walnięty i instrukcję, jak to naprawić, ale:
1/ mam XP Pro,
2/ nie mam płyty instalacyjnej
Pomóźta, dobre ludzie!

Nie ładuje się tapetka, muszę wchodzić we właściwości/ pulpit, wybrać inną, wybrać domyślną i ok. Znalazłem na forum informację, źe to plik mshtml.dll w system32 jest walnięty i instrukcję, jak to naprawić, ale:
1/ mam XP Pro,
2/ nie mam płyty instalacyjnej
Pomóźta, dobre ludzie!
Odpowiedzi: 9
Ups, udało się – odpaliłem Totala, a potem wyłączyłem explorer.exe. Dzięki za pomoc.
Odmawia jego napisania czy zarejestrowania? Spróbuj w awaryjnym.
No dobra, jeszcze jedno – system odmawia zamiany pliku, gdyź jest uźywany przez inny program – jaki proces mam wyłączyć ?
wystarcza wystarcza... tylko utwórz najpierw punkt przywracania systemu i po sprawie
Peter, skoro nie mam instalki, to "nie powinien" niestety nie wystarcza...
3promile:
Ja ten plik juź wcześniej ściągnąłem z netu, tylko wszędzie, gdzie były opisane tego typu problemy, było jak byk napisane, źe wadliwy mshtml.dll ma być zamieniony na plik wyekstraktowany z płyty instalacyjnej, więc nie wiem, czy taka podmianka na "netowy" nie zwali mi całego systemu :–/
:mrgreen:
Nie powinien.
PS. Plik siedzi w system32, ale nie wiem, co to znaczy "zarejestrować"
Ja ten plik juź wcześniej ściągnąłem z netu, tylko wszędzie, gdzie były opisane tego typu problemy, było jak byk napisane, źe wadliwy mshtml.dll ma być zamieniony na plik wyekstraktowany z płyty instalacyjnej, więc nie wiem, czy taka podmianka na "netowy" nie zwali mi całego systemu :–/
Sprawdź czy mshtml.dll fizycznie jest na dysku, powinien być w /system32
Być moźe jeszcze gdzies jest jego kopia, więc skopiuj ją do właściwego katalogu.
Jeśli będziesz miał ten plik spróbuj go zarejestrować.
Skoro nie masz płyty bibliotekę mozesz sciagnąć z neta, pierwszy link w googlach do niej prowadzi.
Być moźe jeszcze gdzies jest jego kopia, więc skopiuj ją do właściwego katalogu.
Jeśli będziesz miał ten plik spróbuj go zarejestrować.
Skoro nie masz płyty bibliotekę mozesz sciagnąć z neta, pierwszy link w googlach do niej prowadzi.
Strona 1 / 1