ACPI xpsp2 na ecs sis s.478 cel
Nie mogę zainstalować winxpsp2 z włączonym ACPI w biosie, wyrzuca błąd "0x000000A5"
płyta ECS na SiS P4S5A /DX+ Jeszcze kilka dni temu to było możliwe, ale się system posypał. Teraz tylko z ACPI off i jest ten nieszczęsny komunikat "teraz można bezpiecznie wyłączyć komputer". W menadzerze urządzeń nie widać konfliktów sprzętowych, ale nie wiem jeszcze czy nie pojawiają się jakieś jak wraca do klienta i coś podłącza. Do instalacji wyłączyłem prawie wszystko co było można by zwolnić przerwania (modem, comy. lpt.....)
Zrobiłem update biosu z 2002 na 2003 (najnowszy dostępny w ECS )
Instalacja z włączonym ACPI nie dochodzi nawet do pierwszego okna z wyborem opcji instalacja, konsola.
Odpowiedzi: 1
Strona 1 / 1
<div class="sbody">BIOS jest kompatybilny z ACPI i płyta też, dzałała z tym jeszcze 2 tyg. temu </div><p>Kiedy wyłączony jest ACPI w biosie rejestruje się hal.dll przy instalacji, nie halacpi.dll</p><p>hiberfile.sys jest usunięty<br> </p>
Sprawdź wszystkie ustawienia biosu i wypróbuj tą opcję poprzez wciśnięcie F7 opisanej w tym artykule.
<p>sytuacja w tej chwili wygląda tak.</p><p>jest jeden system uszkodzony (c:\windows), drugi jest zainstalowany obok (c:\winxp) z wyłączonym ACPI. Włączyłem ACPI w biosie i wcisnąłem F7 w czasie gdy prosił o F6 system się nie wysypał z błędem, ale po wybraniu opcji naprawy starego systemu i po skopiowaniu wszystkich plików pojawił się komunikat następującej treści:</p><p>Instalator nie może ustalić wymaganych informacji o konfiguracji systemu Windows XP. Wskazuje to na wewnętrzny błąd instalatora. Skontaktuj się z administratorem systemu.</p><p>- na starym systemie był zainstalowany AOL anti virus shield </p><p>- w konsoli po wpisaniu komendy "fixmbr" informuje o tym, że mbr jest zmieniony. Może jakiś virus ??<br></p><p><br> </p>