Acer Extensa 5220
Odpowiedzi: 20
-
Witm zainstalowałam prawie wszytkie sterowniki i nie mam dzwieku. Nie mogłam zainstalować sterownikow : AHCI_Intel_v7.5.0.1017_Vista_XP wyskakuje mi ze komputer nie spelnia minimalnych wymogow i Modem_Foxconn_Conexant_v7.62.0.0_XP tutaj wyskakuje że nie ma uzadzenia do tego sterownika.Robiłam to wedługo tego postu Acha wczesniej juz był zainstalowany xp wersja biosa była 1v21 teraz zaktualizowałam na 1v34. Instalujemy następujące sterowniki w kolejności od 1 do 8. (Wszystkie sterowniki znajdziemy na stronie Acera) 1.Chipset_Intel965_v8.2.0.1012_Vista_XP 2.AHCI_Intel_v7.5.0.1017_Vista_XP 3.VGA_Intel_v 6.14.10.4820 _XP 4.LAN_Broadcom_v10.26.0.0_XP 5.Wireless_Broadcom_4311_v4.100.15.5_XP 6.CardR_TI_v2.0.0.7_XP 7.Audio_Realtek_v5.10.0.5423_XP Program zapyta się czy uruchomić ponownie komputer. Zaznaczamy tak. Wchodzimy do menedżera urządzeń, na liście szukamy "Urządzenia systemowe" a następnie "PCI Device" na którym jest wykrzyknik. Aktualizujemy sterownik automatycznie. Gdy zapyta się o sterowniki do urzadzenia "Modem Device on High Definition Audio Bus" ustalamy mu ręcznie lokalizację sterowników do modemu telefonicznego (patrz puntk 8). Już sama nie wiem co mam robić formatowałam tego złoma juz 4-5 razy i instalowalam sterowniki od początku i caly czas to samo:( Pomocy:( Jeśli może ktoś pomoc prosze o napisanie tutaj lub na gg 2423895 Z góry dzieki:)
-
[quote=monisia]Witm zainstalowałam prawie wszytkie sterowniki i nie mam dzwieku. Nie mogłam zainstalować sterownikow : AHCI_Intel_v7.5.0.1017_Vista_XP wyskakuje mi ze komputer nie spelnia minimalnych wymogow i Modem_Foxconn_Conexant_v7.62.0.0_XP tutaj wyskakuje że nie ma uzadzenia do tego sterownika.Robiłam to wedługo tego postu Acha wczesniej juz był zainstalowany xp wersja biosa była 1v21 teraz zaktualizowałam na 1v34. Instalujemy następujące sterowniki w kolejności od 1 do 8. (Wszystkie sterowniki znajdziemy na stronie Acera) 1.Chipset_Intel965_v8.2.0.1012_Vista_XP 2.AHCI_Intel_v7.5.0.1017_Vista_XP 3.VGA_Intel_v 6.14.10.4820 _XP 4.LAN_Broadcom_v10.26.0.0_XP 5.Wireless_Broadcom_4311_v4.100.15.5_XP 6.CardR_TI_v2.0.0.7_XP 7.Audio_Realtek_v5.10.0.5423_XP Program zapyta się czy uruchomić ponownie komputer. Zaznaczamy tak. Wchodzimy do menedżera urządzeń, na liście szukamy "Urządzenia systemowe" a następnie "PCI Device" na którym jest wykrzyknik. Aktualizujemy sterownik automatycznie. Gdy zapyta się o sterowniki do urzadzenia "Modem Device on High Definition Audio Bus" ustalamy mu ręcznie lokalizację sterowników do modemu telefonicznego (patrz puntk 8). Już sama nie wiem co mam robić formatowałam tego złoma juz 4-5 razy i instalowalam sterowniki od początku i caly czas to samo:( Pomocy:( Jeśli może ktoś pomoc prosze o napisanie tutaj lub na gg 2423895 Z góry dzieki:)[/quote] z jakim service packiem masz windowsa? Bo możliwe że trzeba będzie zainstalować poprawkę KB 888111 (chyba taka. ona jest w sterowniku do dzwięku chyba czyli w tym: Audio_Realtek_v5.10.0.5423_XP). Po zainstalowaniu zainstaluj modem a później dźwięk i powinno być wszystko ok.
-
[quote=majx]ja mam wszystkie sterowniki do tego lapka bo sam go kupiłem jakiś czas temu i tez miałem problem tylko nie wiem czemu bluetooth nie działa[/quote] Bo niestety najprawdopodobniej nie masz bluetootha :-) bo w tym modelu nie ma go bo mam ten sam model:-) przycisk i znaczek jest ale bluetootha nie ma w standardzie bo obudowy są identyczne w kilku modelach i dlatego pewnie ten przycisk.
-
[quote=Small Mike]nie rozumiem czemu temat wciaż tętni życiem może jakiś klub fanów tego laptopa tutaj się znajduje?[/quote] Odpowiem trochę przewrotnie. Bo to nie jest sprzęt dla takich sobie zwykłych userów.
-
[quote=stany.dzik]udało mi sie zainstalowa wszystko śmiga zainstalowałem gothica 2 z dodatkiem noc kruka i chodzi nawet nie zacina ale mam problem z wideo pomimo że film gra nie ma go w playerze ekran jest czarny[/quote] Zainstaluj jakiegoś kodek packa np. K-Lite 3.5.7
-
[quote=J4roPL][quote]nie wykryło mi zadnego sprzetu, karty dzwiekowej itp[/quote] Stery do dźwięku z płytki nie działają. Mi wszystko ładnie śmiga na tych: http://www3.offshore.plikuj.pl/?d=files&a=download&item_id=1351 Musicie mieć wcześniej wgrane sp1 lub sp2.[/quote] Mam SP2 i nadal dźwięku nie słyszę... Widocznie ten BIOS jest przyczyną... Na stronie producenta nie widzę 1.18...](*,) Aha i jeszcze IRDA mi zniknęła... Po pierwszej instalce XP była, ale później jeszcze jeden format poszedł i się gdzieś podczerwień zaszyła... Pliska pomóżcie[-o< [-o< [-o<
-
[quote=kkamik]witam wszystkich... posiadam od kilku godzin tego notebooka o ktorym mowa (acer extensa 5220) [/quote] wyrazy współczucia [quote=kkamik]... chodzi o to ze po zainstalowaniu sterownikow do karty dzwiekowej - brak jest dzwieku chociaz w menadzerze pokazuje ze sa poprawnie zainstalowane. jezeli chodzi o bios, ktory chcial aktualizowac na 1.18 ale wczesniej jednak sprawdzilem wersje jak jest zainstalowana i okazuje sie ze jest to 1.21.. co z tym fantem zrobic dlaczego nie mam dzwieku ?? :/ pozostale sterowniki dzialaja. chociaz czytajac posty zauwazylem ze u kogos po zainstalowaniu modemu pojawil sie dziwek, u mnie jest tak ze przy probie zaintsalowania pokazuje ze nie wykryto urzadzenia - pewnie go niema bo sam dokladnie niewiem co ten notebook posiada :p z minuty na minuty dowiaduje sie o nowych rzeczach :) ale co z tym DZWIEKIEM????????????[/quote] Na Twoim miejscu udałbym się do dealera tego "wyśmienitego" sprzętu i bym mu kazał doprowadzić sprzęt do pełnej funkcjonalności [notabene należało to zrobić przy odbiorze laptopa], po uprzednim odwiedzeniu menedżera urządzeń oraz sprawdzeniu programem np. UnknownDeviceIdentifier lub innym tego typu softem co się właściwie jeszcze nie dało zainstalować, a przede wszystkim o co chodzi z tym downgradem BIOS-u?
-
Witm.Jestem ku kresu wytrzymalosci nad moim laptopem. kupilem laptopa accer 5220 z biosem 1.6.1 i za nic nie moge zainstalowc xp.Czy mogl by mi ktos pomoc??nie wykrywa mi dysku xp.
-
[quote=Mlody855]Witm.Jestem ku kresu wytrzymalosci nad moim laptopem. kupilem laptopa accer 5220 z biosem 1.6.1 i za nic nie moge zainstalowc xp.Czy mogl by mi ktos pomoc??nie wykrywa mi dysku xp.[/quote] Przeczytaj powoli i dokładnie cały wątek ze szczególnym uwzględnieniem postów Żółtego i mkoma na stronie [1] i heniexa na [2].