Access
Witam
mam oto taki problem.
Mam record z danymi: nr kolejny, nr ref, dane 1, dane 2 itd...
Chciałbym zrobic cos takiego aby przy powstawaniu nowego recordu wprowadzając: nr ref(nr np. poprzedniego rekordu) i wprowadzajac dane 1, dane te z automatu wprowadzałyby sie do recordu poprzedniego zdefiniowanego przez nr ref w pole z dane 2
troche zagmatwane , ale strasznie mi potrzebne.
Pomocy.
mam oto taki problem.
Mam record z danymi: nr kolejny, nr ref, dane 1, dane 2 itd...
Chciałbym zrobic cos takiego aby przy powstawaniu nowego recordu wprowadzając: nr ref(nr np. poprzedniego rekordu) i wprowadzajac dane 1, dane te z automatu wprowadzałyby sie do recordu poprzedniego zdefiniowanego przez nr ref w pole z dane 2
troche zagmatwane , ale strasznie mi potrzebne.
Pomocy.
Odpowiedzi: 5
Dzieki
Ja nie wiem co Ty chcesz zrobic, czy ktos cos bedzie wysylal z dalszych rekordow czy tez nie. Znasz juz zarys, masz trop. Zrob cos, sprawdz co sie bedzie dzialo. Ewentualnie wprowadzaj zmiany w miare potrzeb.
P.S. Moze nie zagmatwane, a to Ty gmatwasz ? :wink:
P.S. Moze nie zagmatwane, a to Ty gmatwasz ? :wink:
a i jeszcze jeden problem mi sie nawinol z (dane 2) bo jezeli z kilku roznych dalszych rekordow beda wysylac dane ???
czy moze powiazac te rekordy pozniejsze z polem dane2 ???
czy moze powiazac te rekordy pozniejsze z polem dane2 ???
Wtedy w "wykonaj polecenie" przypiszesz zamiast "idz do nastepnego rekordu", "idz do rekordu takiego a takiego", albo "wyszukaj cos_tam_cos_tam".
Przegladnij mozliwosci akcji "wykonaj polecenie".
Przegladnij mozliwosci akcji "wykonaj polecenie".
dane to liczby.
Ale jesli bedzie mial wkleic do innego formantu niz poprzedni a konkretnie zdefiniowanego w (nr ref)
Ale jesli bedzie mial wkleic do innego formantu niz poprzedni a konkretnie zdefiniowanego w (nr ref)
Strona 1 / 1