a) Problemy po dołoźeniu pamięci
Hi!!!
Sprawa jest taka.
pracowałem na sprzęcie:
Celeron 700 MHz
128MB RAM
SEAGATE 30 GB
BIOS: AWARD
wlokło się to niesamowicie pod Windowsem Xp
zakupiłem więc pamięć...
stara to był zwykły SDRAM (PC133MHz)
a nowa to teź SDRAM (PC133MHz) tylko, źe jest jej 256MB
wszystko było pięknie, pamięć została wczytana, ale po kilku dniach komputer zaczął się sam restartować.
Na początku było to w grach, więc myślałem, źe to przez jakieś sterowniki.
Ale nie, ciekawiej było:
Pewnego dnia mój komputer zaczął sobie losować pamięć, raz uruchomił się ze 128MB drugi raz tak jak powinnien, czyli 384MB. Było teź tak, źe się w ogóle nie chciał uruchomić.
Co ja mam z tym zrobić, czy jest to moźe wadliwa kość (ta 256MB), czy ja mam coś skopane?
POMOCY!!! /bo niedługo łoszaleje :shock:
Sprawa jest taka.
pracowałem na sprzęcie:
Celeron 700 MHz
128MB RAM
SEAGATE 30 GB
BIOS: AWARD
wlokło się to niesamowicie pod Windowsem Xp
zakupiłem więc pamięć...
stara to był zwykły SDRAM (PC133MHz)
a nowa to teź SDRAM (PC133MHz) tylko, źe jest jej 256MB
wszystko było pięknie, pamięć została wczytana, ale po kilku dniach komputer zaczął się sam restartować.
Na początku było to w grach, więc myślałem, źe to przez jakieś sterowniki.
Ale nie, ciekawiej było:
Pewnego dnia mój komputer zaczął sobie losować pamięć, raz uruchomił się ze 128MB drugi raz tak jak powinnien, czyli 384MB. Było teź tak, źe się w ogóle nie chciał uruchomić.
Co ja mam z tym zrobić, czy jest to moźe wadliwa kość (ta 256MB), czy ja mam coś skopane?
POMOCY!!! /bo niedługo łoszaleje :shock:
Odpowiedzi: 4
Raz jest a raz jej nie ma.
Oprócz tego co proponuje Rebe weź ją dobrze dociśnij.
Po Twoim poscie przypomniały mi się przeboje z pewnym Elixir`em, wystarczyło dobrze osadzić :)
Oprócz tego co proponuje Rebe weź ją dobrze dociśnij.
Po Twoim poscie przypomniały mi się przeboje z pewnym Elixir`em, wystarczyło dobrze osadzić :)
Tak na to wykrywanie patrzę i se myslę:
A moźe odkurzyć/odtłuścic i styki kości i gniazda ?
Dopiero po tej operacji bym się za testowanie wziął, bo jeźeli to "z brudu" to kaźda kość będzie błędami sypać.
A moźe odkurzyć/odtłuścic i styki kości i gniazda ?
Dopiero po tej operacji bym się za testowanie wziął, bo jeźeli to "z brudu" to kaźda kość będzie błędami sypać.
Wadliwa to raczej nie, tez mialem taki sam problem ciagle kumpel dawal mi inne pamiec az sie udalo dobrac.kamilce:
Po prostu zrob to co napisal Stahoo, po wykryciu wadliwej idz tma gdziek kupiles i popros o wymiane.
prztesteuj wszystkie pamieci po koleoi osobno memtestem ja tez mialem zwalone ramy i sie gierki wywalaly memtestem wykrylem i po klopocie :)
Strona 1 / 1