800x600 i kolor 4 bity

Wiatm.
Mam kolejny z serii problemow. Otoz znajomej wszystko chodzilo super. Ma WinXP, SP2, zone alarm pro, adaware se, antywira AVG. Caly czas siedzi na emulu i sciaga muze. Komp chodzi praktycznie od jakiegos dluzszego czasu prawie 24/7.

Czasem miala problemu przy rozlaczeniu przez Neostrade – komp stawal deba, restartowal sie itp.

Ostatnio cos sie zwalilo na maxa. _Chyba_ po kolejnym rozlaczeniu, ale niekoniecznie, grafa wyswietla sie tylko w rozdzielczosci 800x600 z 4 bitowa gama kolorow. Nic nie da sie zmienic.
Antywir, adaware i skaner mks online nie znalazly niczego na dysku...

Ja juz nie mam pomyslow na to co to moze byc a narazie nie chce reinstalowac, albo przekladac innej karty graf –> nie umiem w inny sposob sprawdzic ta, a do serwisu mam kawalek...

Jej konfiguracja z tego co pamietam:
AMS sempron 2500+
Radeon 9550 Gigabyte TV/Out
512 Ram ddr 400
zasilacz 350W

Pliz help!
Plyta glowna MSI

Edit:
Aha. Jeszcze jedno. Kolory sa ok do momentu az podczas ladowania sie systemu nie pojawia sie ekran z "ZAPRASZAMY" cos tam. Ta plansza jest juz w kolorze 4 bitowym.
Wczesniejsze logo Win jest ok wiec to chyba jednak nie karta... Ale co? Sterowniki by sie zwalily? Same z siebie?

Odpowiedzi: 5

Nie nie probowalem bo... mnie ta znajoma wygonila bo juz pozno bylo.
Dzis moze jak znajde czas sprobuje. Tez mi to przyszlo do glowy. O wynikach poinformuje.

IMHO to ona wcisnela jakas "magiczna" kombinacje klawiszy i sie cos przestawilo... Bylo juz tak z obrazem o 180 stopni, teraz pewnie kolej na game kolorow albo ustawienia monitora...

:/
Kromeq
Dodano
13.02.2005 08:02:02
odinstaluj stare stery, zainstaluj nowe i będzie śmigać... tak jak to teź radzi Damianos
adik154
Dodano
12.02.2005 22:38:38
a próbowałes ze sterownikami?? Mozliwe ze sie sypnęły.
Pozdrawiam
Damianos
Dodano
12.02.2005 21:34:56
Tak, sprawdzilem walsciwosci ekranu i ustawienia monitora.
Kromeq
Dodano
12.02.2005 21:28:28
Moźliwe źe to sterowniki. Odinstaluj stare stery i zainstaluj nowszą wersje. Spróbuj teź wyjąc karte grafiki i włoźyc od nowa. Próbowałes zmienic rozdzielczosc we właciwościach Ekranu (prawoklik na pulpicie ––> własciwosci ––> zakładka ustawienia)??
Damianos
Dodano
12.02.2005 21:21:31
Kromeq
Dodano:
12.02.2005 20:21:24
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1