4 systemy przy starcie

Witam!!!
Mam taki problem. Mam 4 systemy przy starcie VIste, XP Home, 2xMedia Center. Chce je odinstalować.Czy moge od was uzyskać pomoc?

Aha i jescze przy starcie systemu wyszukuje mi ciagle Boota. Jak to wyłączyć?

Dzieki z góry.!
Szukałem Niebyło!

Odpowiedzi: 12

Kolego całkiem cię nierozumiem. Ale bardzo cenie cie za to, źe mi pomagasz. Ale własne szukałem i tego niebyło. Pomóz mi!
piotrek_mag
Dodano
29.01.2006 12:48:18
Pewnikiem jako folder systemowy bedzie Ci się zawsze odpalał 2x dopóki go nie usuniesz (po likwidacji zbędnego systemu) np. spod trybu awaryjnego.
Moźe teź tak być, źe ciągle będzie w rejestrze. Mądrzejsi odemnie poradzą. Ale jak usuwać takie foldery lub pliki to sobie poszukaj w szukajce, bo było o tym setki razy.
Ucho
Dodano
29.01.2006 12:27:19
Ale nie oto mi chodzi :P. Ze one jak właczam system mi sie wyswietlaja razy 2 :).
piotrek_mag
Dodano
29.01.2006 10:43:48
piotrek_mag:
A moje dokumenty?

Analogicznie, pod warunkiem, źe drugi system przy "swoim" katalogu "Moje dokumenty" zmienił mu nazwę na "swoją" Jeźeli nie to zostaw w spokoju i nie kasuj. Wywalaj tylko to czego jesteś pewien. Ja nie jestem jasnowidzem i nie wiem jak i co masz na dysku. Ale kopie swoich waźnych plików zawsze moźesz zrobić !, a w tym wypadku wręcz powinieneś.
Ucho
Dodano
29.01.2006 10:41:24
piotrek_mag:
A moje dokumenty?

Analogicznie, pod warunkiem, źe drugi system przy "swoim" katalogu "Moje dokumenty" zmienił mu nazwę na "swoją" Jeźeli nie to zostaw w spokoju i nie kasuj. Wywalaj tylko to czego jesteś pewien. Ja nie jestem jasnowidzem i nie wiem jak i co masz na dysku. Ale kopie swoich waźnych plików zawsze moźesz zrobić !, a w tym wypadku wręcz powinieneś.
Ucho
Dodano
29.01.2006 10:41:24
A moje dokumenty?
piotrek_mag
Dodano
29.01.2006 10:29:58
Zjeść to by się nie zjadły, ale pomysł jest ciekawy (np. 2x Media Center). O bootloaderze poczytaj w przyklejonym temacie (o pliku boot.ini) autorstwa gusia i powywalaj wpisy niepotrzebnych juź systemów.
Swoje pliki z niechcianego systemu poprzewalaj "na piechotę" do odpowiednich katalogów tego "chcianego" i tyle.
Ucho
Dodano
29.01.2006 10:08:21
ZNaczy sorki mam Jeden na C i jeden na D bo 2 sa wywalone z D tylko pozostały przy włączniu. A co z tymi dokumentami moimi?
piotrek_mag
Dodano
29.01.2006 10:04:54
4 windowsy na dysku c?????
Watpie, zjadly by sie...
w jakich folderach masz zainstalowane??
Co z "documents and settings"???
STMan
Dodano
29.01.2006 02:58:42
Zmień w Biosie kolejność ładowania systemu na twardziela jako First i problem z szukaniem Boota zniknie.
Wszytkie 4 na dysku C ? Ciekawe..
Ucho
Dodano
29.01.2006 02:10:04
Amon–Ra:
piotrek_mag:
Witam!!!
Mam taki problem. Mam 4 systemy przy starcie VIste, XP Home, 2xMedia Center. Chce je odinstalować.Czy moge od was uzyskać pomoc?

Wszystkie? Jeźeli te cztery systemy rozmieściłeś na czterech partycjach (mam nadzieję!), to wystarczy spod innego systemu usunąć katalogi tego, którego chcesz się pozbyć i wpis do niego usunąć z listy bootloadera.

piotrek_mag:

:?: Jakiego boota? Napisz dokładniej.

piotrek_mag:
Szukałem Niebyło!

Było.

Boota – jest taki źe mi szuka czy niemam nic w dyskach CD rom zadnego bota do instalowanie :P.
To trwa z 10 sek.

Aha mam zainstalowane na dysku c i jak zrobić tego bootloader???

Aha jescze mam jeden problem. Przy starcie pokazuja mi się 2 Moje Dokumenty. Niemam to w autostarcie.

Wierze w was. Pomóźcie!

28.01.2006 18:48:30
piotrek_mag:
Witam!!!

Wszystkie? Jeźeli te cztery systemy rozmieściłeś na czterech partycjach (mam nadzieję!), to wystarczy spod innego systemu usunąć katalogi tego, którego chcesz się pozbyć i wpis do niego usunąć z listy bootloadera.

piotrek_mag:

:?: Jakiego boota? Napisz dokładniej.

piotrek_mag:
Szukałem Niebyło!

Było.
Amon–Ra
Dodano
28.01.2006 16:10:09
piotrek_mag
Dodano:
28.01.2006 15:43:23
Komentarzy:
12