3 sygnały i nic, przeczytajcie sami...
Witam. Mój problem.Komputer nie moze ruszyć i przy starcie wydobywa 3 sygnały: 1 długi i dwa krótkie(szybkie).Sprawdzałem juz wszystkie styki(pamieć, karty ) i zobaczyłem ze jak manipuluje przy graficznej (dociskam ją na maxa)to wtedy system startuje(choć tez nie zawsze). Gdy juz ruszy to nie ma reguły pochodzi i z dwie godziny albo zawiesi po paru minutach. Znów pojawiaja sie te sygnały przy starcie. Jak obciaze go jakas gierka –wiesza sie.Raz powiesił mi sie teź jak byłem w Biosie wiec to nie wina WIN XP. Musze sie z nim obchodzic jak z jajkiem bo reaguje na mocniejsze drgania tzn.uderze lekko w obudowe ;) i teź sie wiesza. I jak wyźej ...
A stało sie to po generalnym czyszczeniu kompa(wczesniej był "blaster", potem format i na koniec małe mechaniczne odkurzanie). a przed generalnym sam sie wyłaczał (nie wieszał sie!)lub restartował bez objawów "blasterowych". Wirusa nie mam na 100% łatka antyblasterowa tez jest.Podejrzewam ze to cos na mojej płycie głownej.
Jesli macie jakies rady to pomózcie. MOze sie uda to zrobic bez wiekszego wydatku na serwis.
Mam Athlona 1.6XP,Epox–a 8k3a,GeForce 2MX/MX400
A stało sie to po generalnym czyszczeniu kompa(wczesniej był "blaster", potem format i na koniec małe mechaniczne odkurzanie). a przed generalnym sam sie wyłaczał (nie wieszał sie!)lub restartował bez objawów "blasterowych". Wirusa nie mam na 100% łatka antyblasterowa tez jest.Podejrzewam ze to cos na mojej płycie głownej.
Jesli macie jakies rady to pomózcie. MOze sie uda to zrobic bez wiekszego wydatku na serwis.
Mam Athlona 1.6XP,Epox–a 8k3a,GeForce 2MX/MX400
Odpowiedzi: 2
Nie pomagało nic.Zaniosłem do serwisu, a tam orzekli ze padła płyta glowna wiec musiałem ja wymienić :( Problem rozwiazany całe szczescie,ze załąpałem sie jeszcze na 2–letnia gwarancje bo inaczej dostałbym po kieszeni.
Wyjmij jeszcze raz karte grafiki, przeczysc dokladnie gniazdo, przeczysc zlozona kartka papieru styki karty i wloz do gniazda rowno dociskajac. Te sygnaly wskazuja na problem z grafika.
Strona 1 / 1