3 Pytania
a wiec zaczynamy.. pierwsze pytanie tyczy sie wygladu, jak zrobic zeby wszystkie okienka, tzn np. w przypadku IE ramka byla przezroczysta ?
2. Robil ktos z was kiedys IPv6 pod Windows XP ? jesli tak to bardzo bym prosil o jakies strony z pomoca do tego tematu..
3. Wyskakuje mi ciagle takie dziwaczne okienko.. jak to usunac? ponizej zamieszczam odnosnik do screena

i to wszystko :)
z Gory, dziekuje za pomoc :P
2. Robil ktos z was kiedys IPv6 pod Windows XP ? jesli tak to bardzo bym prosil o jakies strony z pomoca do tego tematu..
3. Wyskakuje mi ciagle takie dziwaczne okienko.. jak to usunac? ponizej zamieszczam odnosnik do screena

i to wszystko :)
z Gory, dziekuje za pomoc :P
Odpowiedzi: 13
Tak myslalem.
Gdybys byl u mnie w sieci, a dowiedzialbym sie ze snifujesz, powyrywalbym Ci rece z pupy.
Gdybys byl u mnie w sieci, a dowiedzialbym sie ze snifujesz, powyrywalbym Ci rece z pupy.
no szpieguje sie bo czasem moza sie dowiedziec fajnych rzeczy jakie bardzo wielu fajnych rzeczy mozna sie dowiedziec o wirusach ktore sa na swoim kompie ;)_
Sam siebie szpiegujesz ? Mozesz cos wiecej na ten temat napisac ?
i jeszcze takie pytanie bo w windows 98 mialem SpyNet'a, do sniffowania moich pakietow teraz natomiast gdy ustawiam zeby sniffowal lacze to komputer odrazu sie restartuje, znacie moze jakis dobry sniffer pakietow pod XP ?
k0nrad:
pierwsze pytanie tyczy sie wygladu, jak zrobic zeby wszystkie okienka, tzn np. w przypadku IE ramka byla przezroczysta ?
Nie da się tego uzyskać standardowymi narzędziami systemowymi (opcja przezroczystości interfejsu zaimplementowana zostanie w nadchodzącym Windows Vista), ale istnieją oczywiście programy innych firm, które na to pozwalają. Poszukaj w sieci aplikacji WindowFX, posiada ona moźliwość uczynienia okien przezroczystymi, moźe takźe dodać pod nimi cienie i wprowadzić animacje ich otwierania i zamykania. Poza tym istnieją oczywiście takźe inne programy, które oferują podobne moźliwości, np. WindowBlinds, chociaź nie wiem, na ile opcja transparentnych obiektów jest akurat w tej aplikacji dostępna.
Jakiej karty graficznej uźywasz? W sterownikach NVIDIA jest zdaje się moźliwość ustawienia stopnia przezroczystości paska zadań i okien, ale nie jestem tego całkowicie pewny.
Tutaj tez masz co nieco: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq18
k0nrad, zauwaź źe z archiwum tez sporo się moźna dowiedzieć, skorzystaj czasem z wyszukiwarki.
k0nrad, zauwaź źe z archiwum tez sporo się moźna dowiedzieć, skorzystaj czasem z wyszukiwarki.
Pierwszy to plik hibernacji – jeźeli nie uźywasz jej to moźesz ją wyłączyć w panel sterowania –> Opcje zasilania –> Hibernacja.
Drugi to plik wymiany – o nim sporo juź tutaj napisano – wystarczy wrzucić jego nazwę do wyszukiwarki forumowej i poczytać.
Drugi to plik wymiany – o nim sporo juź tutaj napisano – wystarczy wrzucić jego nazwę do wyszukiwarki forumowej i poczytać.
i jeszcze jedno cos mi sie znalazla.. zobaczylem na C:\ 2 pliki ktore waza bardzo sporo hiberfil.sys [ukryty/511 MB] pagefile.sys [ukryty/809MB] co z nimi ? bo dosyc duze sa :|
edit: najlepiej to polec moze jakis program pod XP do usuwania nie potrzebnych plikow:)
edit: najlepiej to polec moze jakis program pod XP do usuwania nie potrzebnych plikow:)
Było o tym, w szukajke wklep: "Bezpieczne usuwanie sprzętu"
swwwiietnie :)) wielkie dzieki i jeszcze jedno znalazlem ikonke jakas 'Bezpieczne usuwanie sprzetu' i tez jest kolo zegarka.. i tez nasuwa mi sie pytanie jak sie je pozbyc :P
Co do drugiego pytania to wejdz we własciwosci połączenia, tam masz do zaznaczenia "pokaź ikone w obszarze..." odznacz tą opcje.
Czasem nie dziala wiec opłaca się wylączyć kartę sieciową w menadzerze urzadzeń.
Czasem nie dziala wiec opłaca się wylączyć kartę sieciową w menadzerze urzadzeń.
chodzilo mi o przezroczystosc.. zaznaczylem czego na zdjeciu ;) zeby bylo widac pulpit jak to jest w przypadku paska zadan..
zdjecie:

I nawinelo sie jeszcze jedno pytanie .. mam dwie ikonki ze jestem polaczony a drugi ze jest zerwane polaczenie lub cos podobnego.. jedno sie tyczy Neostrady, Internetu a drugie prawdopodobnie karty sieciowej i pytanko jak sie pozbyc tej ikonki od karty sieciowej ?

[/img]
zdjecie:

I nawinelo sie jeszcze jedno pytanie .. mam dwie ikonki ze jestem polaczony a drugi ze jest zerwane polaczenie lub cos podobnego.. jedno sie tyczy Neostrady, Internetu a drugie prawdopodobnie karty sieciowej i pytanko jak sie pozbyc tej ikonki od karty sieciowej ?

[/img]
Ad1. Jakie okienka ? Moźe tło z nazwami plików pod ikonami ?
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=34968
Chyba ze, chodzi o przezroczytość okien, wpisz w wyszukiwarke: prze*roczyst*
Ad2: http://infojama.pl/sections2.php?op=viewarticle&artid=121
Pierwszy link w google po wpisaniu: IPv6 xp
Ad3: Wyłacz posłańca z services.msc
Poza tym forumowa wyszukiwarka i słowo kluczowe: posłaniec
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=34968
Chyba ze, chodzi o przezroczytość okien, wpisz w wyszukiwarke: prze*roczyst*
Ad2: http://infojama.pl/sections2.php?op=viewarticle&artid=121
Pierwszy link w google po wpisaniu: IPv6 xp
Ad3: Wyłacz posłańca z services.msc
Poza tym forumowa wyszukiwarka i słowo kluczowe: posłaniec