3 problemy odnośnie karty grafiki
1. Mam problem ze sterownikami, otóź jak widzicie na zdjęciu KLIK nie mam 32 bitów kolorów na cienie, czy to powodują ustawienia w sterownikach czy juź same sterowniki. Ktoś z Was miał juź taki problem :?:
2. Mam GF4MX440 i chciałbym się dowiedzieć kto jest producentem tej właśnie karty, jaki program mi to pokaźe :?:
3. Jaki jest według Was najlepszy sterowniki (stabilność, szybkość) pod tą właśnie karte :?:
2. Mam GF4MX440 i chciałbym się dowiedzieć kto jest producentem tej właśnie karty, jaki program mi to pokaźe :?:
3. Jaki jest według Was najlepszy sterowniki (stabilność, szybkość) pod tą właśnie karte :?:
Odpowiedzi: 8
Słuchajcie mam takie numery i nie mam pojęcia który to, wpisywałem wszystkie w tą wyszukiwarke i nic, nawet próbowałem korzystać z tego "UnknownDeviceIdentifier" i nic :(
Pomóźcie z tymi numerami. Oto one:
– 4N1 (bądz to moźe być duźe L albo duźe I, sam nie wiem) 721 (i tu tak samo) 42, cały numer 4N172142.
– DML–1628
– H030243854
– i ostatni 440096402112
Pomóźcie z tymi numerami. Oto one:
– 4N1 (bądz to moźe być duźe L albo duźe I, sam nie wiem) 721 (i tu tak samo) 42, cały numer 4N172142.
– DML–1628
– H030243854
– i ostatni 440096402112
Bez wyjęcia z komputera karty to raczej się nie obejdzie – nie wiadomo gdzie to FCC widnieje.
Jak juź zanjdziesz to tak jak wyźej napisałem lub w wyszukiwarkę tutaj http://www.fcc.gov/
Jak juź zanjdziesz to tak jak wyźej napisałem lub w wyszukiwarkę tutaj http://www.fcc.gov/
Na laminacie litery FCC i obok nich – czasem tuź czasem kawałek dalej ciąg cyfr i ew. liter.
W wyszukiwarkę to trzeba wrzucać tak jak podał Seeker
"FCC xxxxxxx"
Jest jeszcze jedna moźliwość – znajdź w sieci "UnknownDeviceIdentifier" – mały programik, który czasem pomaga w rozpoznaniu sprzętu, a chodzi z poziomu windowsa. Moźe on wystarczy .
W wyszukiwarkę to trzeba wrzucać tak jak podał Seeker
"FCC xxxxxxx"
Jest jeszcze jedna moźliwość – znajdź w sieci "UnknownDeviceIdentifier" – mały programik, który czasem pomaga w rozpoznaniu sprzętu, a chodzi z poziomu windowsa. Moźe on wystarczy .
Rebe:
Ad 2. – na karcie jest coś takiego jak FCC, a przy tym "numerki"
A gdzie dokładnie jest te FCC na procesorze czy gdzieś na płytce :?: Chce się upewnić bo po uprzednio spalonej karcie nie mam juź zamiaru nic wykręcać z kompa a jeśli jest na płytce to moge zawsze zaglądnąc do kompa nic nie odkręcając.
Rebe:
Ad 2. – na karcie jest coś takiego jak FCC, a przy tym "numerki" – oznaczenie to pozwala na stronach Komisji Handlu USA znaleźć pełne dene dot. proguktu – nie tylko producenta , marki itp., ale równieź partii towaru z datą jego produkcji.
Tyle, źe wymaga to pewnej dozy samozaparcia przy poszukiwaniu.
W niezawone Google wrzucony taki FCC xxxx bezapelacyjnie znajduje sprawcę , który urządzenie owe popełnił.
Wielokroć z modemami i dźwiękówkami "no name" takie historie miałem ,źe bez tego FCC to... :?
Co do tego obrazka z gry – poszukałbym moźe w jakim readme czy czegoś o błędach grafiki nie wspominają.
Jeśli nie, metodą prób zmiana sterów, przeinstalowanie DirectX'a
Ad 2. – na karcie jest coś takiego jak FCC, a przy tym "numerki" – oznaczenie to pozwala na stronach Komisji Handlu USA znaleźć pełne dene dot. proguktu – nie tylko producenta , marki itp., ale równieź partii towaru z datą jego produkcji.
Tomi!:
1. Mam problem ze sterownikami, otóź jak widzicie na zdjęciu KLIK nie mam 32 bitów kolorów na cienie, czy to powodują ustawienia w sterownikach czy juź same sterowniki. Ktoś z Was miał juź taki problem :?:
Poeksperymentuj z ustwieniami kolorów, jeźeli w tej grze są jakieś sterowniki do tego, ustawieniami gammy itp.
Tomi!:
Tego źaden program nie pokaźe.
Ad 1. Chyba wina sterownikow
Ad 2. Na karcie powinnna byc naklejka z logo producenta
Ad 3. Najlepsze stery w/g mnie do tej karty to 44.xx – karta chodzila bardzo ladnie, fajnie sie krecila i byly najlepsze wyniki w 3D Marku 2001.Teraz jade na 56.xx i tez nie mam problemow 8)
Ad 2. Na karcie powinnna byc naklejka z logo producenta
Ad 3. Najlepsze stery w/g mnie do tej karty to 44.xx – karta chodzila bardzo ladnie, fajnie sie krecila i byly najlepsze wyniki w 3D Marku 2001.Teraz jade na 56.xx i tez nie mam problemow 8)
Strona 1 / 1