22% vat – marzec 2005r
Jak mi wiadomo to od marca zostanie nałoźony vat na internet 22%.
Jednak mozna bedzie sobie odliczyc 760 zl przy rozliczaniu sie z PITami.
Nie wiem czy dobrze mysle ale kupujac komputer np. w marcu 2005 roku bede mogl go sobie odliczyc od podatku no bo to tez chyba jest ogolnie mowiac wydatek na internet.
Myle sie? Mam racje?
Jakie sa podstawy do mozliwosci odliczenia itd...
Jednak mozna bedzie sobie odliczyc 760 zl przy rozliczaniu sie z PITami.
Nie wiem czy dobrze mysle ale kupujac komputer np. w marcu 2005 roku bede mogl go sobie odliczyc od podatku no bo to tez chyba jest ogolnie mowiac wydatek na internet.
Myle sie? Mam racje?
Jakie sa podstawy do mozliwosci odliczenia itd...
Odpowiedzi: 15
slyszalem wlasnie ze tam same takie zwyrodnialce :roll: ale ja se nie dam na glowe wchodzic...... tym bardziej w doopsko :wink:
EL NINO:Liczysz na to, ze koledzy spod celi dadza mu ostygnac ? :mrgreen:gieras:to se go weazme do paki, zebym golym doopskiem na ziemi nie siedzial :P
P.S. I nie mam na mysli fotela :P :P .
aleź miej na myśli folel..ale w znaczeniu przenośnym
EL NINO:Liczysz na to, ze koledzy spod celi dadza mu ostygnac ? :mrgreen:gieras:to se go weazme do paki, zebym golym doopskiem na ziemi nie siedzial :P
To pewnie jakaś zobiektywizowana wypowiedź na temat urody i stąd ta pewność :mrgreen:
Liczysz na to, ze koledzy spod celi dadza mu ostygnac ? :mrgreen:gieras:to se go weazme do paki, zebym golym doopskiem na ziemi nie siedzial :P
to se go weazme do paki, zebym golym doopskiem na ziemi nie siedzial :PRebe:gieras:fajnie by bylo gdybym mogl sobie fotel odliczyc (dzieki niemu siedze w necie) :wink:
Odlicz – będziesz "dzięki niemu" siadział ....w pace :mrgreen:
gieras:fajnie by bylo gdybym mogl sobie fotel odliczyc (dzieki niemu siedze w necie) :wink:
Odlicz – będziesz "dzięki niemu" siadział ....w pace :mrgreen:
To ja musialbym dupe odliczyc. Tylko nie wiem po jakich stawkach :mrgreen: .gieras:fajnie by bylo gdybym mogl sobie fotel odliczyc (dzieki niemu siedze w necie) :wink:
fajnie by bylo gdybym mogl sobie fotel odliczyc (dzieki niemu siedze w necie) :wink:
Podejrzewam źe TPSA teź doliczy VAT jak i inni do usługi,a po prostu Będziesz sobie mógł odpisać go później od podatku.
Ale tylko VAT na internet,a nie np komputer czy akcesoria,programy.
Ale tylko VAT na internet,a nie np komputer czy akcesoria,programy.
Ale TePsa bierze to na siebie.
Ale TePsa bierze to na siebie.
boczi:Wiekszosc internetowców ma neostradę, więc zaprawdę powiadam Wam, źe cena nie wzrośnie mimo Vatu.
Heh, to chyba mój kalkulator źle dodaje %. Bo jakbym nie liczył to wychodzi więcej.
Wiekszosc internetowców ma neostradę, więc zaprawdę powiadam Wam, źe cena nie wzrośnie mimo Vatu.
osik:
Ciekawe spojrzenie na sprawe, jednakze tresc ustawy nie przewiduje ulg przy zakupie "narzedzia do korzystania z internetu" jakim niewatpliwie jest m.in. komputer.
Jesli napisano, ze bedzie mozliwosc odliczenia jakiejs kwoty za polaczenie z internetem, to co to ma wspolnego z zakupem komputera ? Nic.
Podstawa ? Dostaniesz rachunki za korzystanie z internetu (neo, chello, dsl, sdi, dial–up, itd) i na podstawie tych rachunkow bedziesz mial prawo cokolwiek odliczyc.
Podstawa ? Dostaniesz rachunki za korzystanie z internetu (neo, chello, dsl, sdi, dial–up, itd) i na podstawie tych rachunkow bedziesz mial prawo cokolwiek odliczyc.
Strona 1 / 1