2 x antywirus?
czy w XP PRO SP1 moge zainstalowac 2 programy antywirusowe?(norton i avast)?czy to w czyms pomoze–avastem chce zrobic skan
cos sie zagniezdzilo w systemie a norton (2003, po aktualizacji) nie wykrywa
objawy:po polaczeniu z siecia (neostrada) wszystko chodzi pieknie, po kilku otwarciach roznych stron, IE przestaje otwierac kolejne – polaczenie nadal aktywne
moze jest jakis krotki i bezbolesny sposob?
momo ze system jest goly (dopiero po instalce na nowym kompie)wole obejsc formatowanie
z gory dzieki za pomoc
cos sie zagniezdzilo w systemie a norton (2003, po aktualizacji) nie wykrywa
objawy:po polaczeniu z siecia (neostrada) wszystko chodzi pieknie, po kilku otwarciach roznych stron, IE przestaje otwierac kolejne – polaczenie nadal aktywne
moze jest jakis krotki i bezbolesny sposob?
momo ze system jest goly (dopiero po instalce na nowym kompie)wole obejsc formatowanie
z gory dzieki za pomoc
Odpowiedzi: 11
m1si0:
Wiem ze NAV2005 zamula troszke system ale jesli chodzi o jego skutecznosc to w testach mial 99,9% skutecznosci !! Tyle tylko ze strasznie zwalnia kompa, poradz jesli mozesz. A i jescze jedno czy fire wall'e zwalniaja system??
Czy NAV '05 zwalnia? Nie zauwaźyłem prawdę mówiąc :) Czy mogę polecić? Biorąc pod uwagę, ze źadnego goovna mi nie wpuścił – chyba tak. Z drugiej strony nie starałem się zbytnio by goovno takowe ściągnąć, więc rozwaźania moje traktowac moźna z punktu widzenia zwykłe usera inernetu, nie zaś jakiegoś ekstremalnego oszołoma...
m1si0:
ja radze nie instalowanie zadnych lat po za SP1, po instalacji SP2 na neostradzie wystepuje masa problemow (bledy z otweiraniem sie stron), system dziala jak zolw i co chwila jakies problemy z otwarciem programow wystepuja...
Powiem Ci ze rowniez bylem sceptycznie nastawiony do SP2, ale ktoregos dnia sciagnalem i zainstalowalem
Zadnego zwalniania w porownaniu z SP1 nie doswiadzylem, jak dotad wszyskie programy dzialaja, zadnych anomalii, a i system dziala stabliniej anizeli przed
Oczywiscie SP2 instlowalem na czysto
Updaty sciagam z lenistwa bo nie lubie jak mi w trayu ostrzezenia smigaja
Co do AV to korzystam z pakietu NSW 2004 i nawet przy dosc slabym sprzecie jakim w tym momencie dysopuje nigdy nic nie zwalnialo a tym bardziej przez Nortona
ja radze nie instalowanie zadnych lat po za SP1, po instalacji SP2 na neostradzie wystepuje masa problemow (bledy z otweiraniem sie stron), system dziala jak zolw i co chwila jakies problemy z otwarciem programow wystepuja...
A propos jak Ty bys polecil antyvirus ?? Wiem ze NAV2005 zamula troszke system ale jesli chodzi o jego skutecznosc to w testach mial 99,9% skutecznosci !! Tyle tylko ze strasznie zwalnia kompa, poradz jesli mozesz. A i jescze jedno czy fire wall'e zwalniaja system??
Pozdrawiam
A propos jak Ty bys polecil antyvirus ?? Wiem ze NAV2005 zamula troszke system ale jesli chodzi o jego skutecznosc to w testach mial 99,9% skutecznosci !! Tyle tylko ze strasznie zwalnia kompa, poradz jesli mozesz. A i jescze jedno czy fire wall'e zwalniaja system??
Pozdrawiam
Reasumując wszystko zostawić jedną pełną wersje antywira i będzie dobrze,choć trzeba zaznaczyć źe antywir w dzisiejszych czasach to za mało trzeba uźywać programów dodatkowych o czym pisali przedmówcy.
Osobiście jakoś nie mam przekonania do Avasta,ale wybór naleźy do uźytkownika.
Osobiście jakoś nie mam przekonania do Avasta,ale wybór naleźy do uźytkownika.
m1si0:
...Jesli chodzi o najlepszego antywira to tylko i wylacznie NAV2005 – usuwa robaki internetowe (sasser itp) nie trzeba sciagac tych pieronskich uaktualnien z microsoftu...
Czy nie za szybko wyrobiles sobie opinie o NAV 2005
Takie robaki to juz nie jest problem
Chyba lepiej sciagnac late niz non–stop zamykac informacje ze plik/skrypt zostal usuniety/zatrzymany albo i nie
Teraz jak widac jest plaga trojanow CWS i innych wrednych i trudnych do calkowitego usuniecia syfow moze warto sie z nimi spotkac i dopiero ocenic skutecznosc AV
dwa antywiry na kompie to jest totalna porazka, jesli jeszcze maja oba wlaczona funkcje auto–protekcji. Jesli chodzi o najlepszego antywira to tylko i wylacznie NAV2005 – usuwa robaki internetowe (sasser itp) nie trzeba sciagac tych pieronskich uaktualnien z microsoftu, i ma mini zapore firewall. Goraco polecam
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Akurat w tym przypadku to pewny crash systemu :wink:
Witam. Usun Nortona, zainstaluj avasta i tylko jego uzywaj. Te dwa progi akurat sie nieznosza, a avast jest lepszy moim zdaniem i nie muli tak kompa.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Kiedyś miałem zainstalowane 2 programy antywirusowe naraz i była to masakra! mianowicie skanery, ktore odpalały sie automatycznie po starcie systemu praktycznie uniemozliwiały jakąkolwiek pracę, obydwa cały czas wykrywały sie jako wirusy i miałem wielki problem z daniem sobie rady! przed instalaćja 2. prog, odinstaluj 1. lub wyłacz skanowanie w tle!
nie chodzi o to ze bardzo chce avast–a, ale o to ze po kilku–kilkunastu minutach nie moge otworzyc zadnej strony www
nie wiem dlaczego
co do logow – musze jeszcze poczytac i pocwiczyc:(
nie wiem dlaczego
co do logow – musze jeszcze poczytac i pocwiczyc:(
nie ma sensu instalować 2 antywirusy albo spróbuj tym http://www.pandasoftware.com/activescan/com/activescan_principal.htm a jeśli tak bardzo chcesz to instaluj tego avasta
Strona 1 / 1