2 systemy w jednym komputerze

Mam 2 dyski w komputerze. Na kazdym z dyskow jest zainstalowany system Windows XP Professional. Jeden dysk nalezy do jednego uzytkownika, drugi do drugiego. Szukam pomyslu jak skonfigurowac systemy aby uzytkownik korzystajacy z dysku pierwszego nie mial dostepu do drugiego dysku i wzajemnie, wlasciciel drugiego dysku mogl uruchomic swoj system ale nie mial dostepu do pierwszego dysku. Wylaczanie w BIOS informacji o dyskach nic nie daje, Windows i tak widzi drugi dysk. Odlaczanie fizycznie kabelkow od kontrolera nie jest powiedzmy dla mnie rozwiazaniem. Z gory dziekuje za ewentualne podpowiedzi.

Odpowiedzi: 2

Dzieki za pomoc :) Co do tematu w Viscie to moje przeoczenie za ktore przepraszam. Chyba jednak zdecyduje sie na kieszen i bede dyski przekladal, chyba to najprostszy i najbezpieczniejszy sposob na jaki na razie wpadlem. Pozdrawiam
gtomczyk
Dodano
13.01.2008 18:09:22
Tak dobrze to nie ma. Po pierwsze współnye są pliki startowe, a po drugie , w normalnych warunkach, zawsze sie do dysku mozna dostać. Jakimś wyjściem błoby pewnei użycie jakiego managera ukrywajacego - z poziomu startu komputera - dyski i pozwalającego wybrać ten "aktywny" ( oczywiście z rekonfiguracja plików startowych na obu ). Można próbowac - użyc - już z poziomu systmeu - jakiegoś softu do ukrywania, ale on działałby , gdyby go uzyć na jednym dysku, tylko w jedną stronę. Tę samą funkcjonalność pewnie dąłoby isę osiągnać używajac szyfrowania danych na dyskach - widać by je było, ale bez dostępu do danych. To tak z grubsza. PS. Dlaczego temat wyladowął w Viscie to już dla mnei tjaemnica.
Rebe
Dodano
13.01.2008 14:29:29
gtomczyk
Dodano:
13.01.2008 12:22:55
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1