2 problemy z XP HE 1 pytanie...
Witam!
Odkąd sięgam pamięcią mam 2 problemy z Win XP HE SP2:
1.) Gdy przesuwam ikony na pulpice to komp się zawiesza. :?
2.) Gdy wybieram opcje wyszukiwania i pojawia się ten zawszony kundel :lol: komp się zawiesza. :?
Zawsze gdy wystąpią w/w zwisy to ekran jakoś tak się trochę rozmywa. Mam najnowsze stery do mojego Geforca z certyfikatem WHQL. Pozatym dzieje się to na nowo zainstalowanym windowsie jak i paro miesięcznym.
I teraz pytanie. Czy uszkodzony RAM moźe być przyczyną w/w problemów i pojawiania się ekranów śmierci ? Jeźeli nie to co ?
Odkąd sięgam pamięcią mam 2 problemy z Win XP HE SP2:
1.) Gdy przesuwam ikony na pulpice to komp się zawiesza. :?
2.) Gdy wybieram opcje wyszukiwania i pojawia się ten zawszony kundel :lol: komp się zawiesza. :?
Zawsze gdy wystąpią w/w zwisy to ekran jakoś tak się trochę rozmywa. Mam najnowsze stery do mojego Geforca z certyfikatem WHQL. Pozatym dzieje się to na nowo zainstalowanym windowsie jak i paro miesięcznym.
I teraz pytanie. Czy uszkodzony RAM moźe być przyczyną w/w problemów i pojawiania się ekranów śmierci ? Jeźeli nie to co ?
Odpowiedzi: 7
Zastosowałem te wszystkie ''tajemne triki'' usunołem stare stery za pomoca DriveCleaner i zainstalowałem wersje 43.45. Wszystko pięknie śmiga 8)
Dziękuje bardzo za pomoc. :wink:
Dziękuje bardzo za pomoc. :wink:
Wracając do tych sterowników to nie kombinuj z tak nowymi oraz z alternatywnymi, a zainstaluj jakąś starszą wersję. Numery ktore do tej karty polecają uzytkownicy bez problemu powinienes odszykac na forum w dziale sterowników.
Przedtem posprzataj po starych.
Przedtem posprzataj po starych.
Wejdź do konsoli odzyskiwania i odpal chkdsk /p /r
Po tej operacji – juź z poziomu systemu oczyść go ze śmieci i uruchom defragmentację.
Przy okazji zajrzyj do logów i zobacz czy nie ma tam jakichś błędów.
Dopiero po tych operacjach mozna zacząć o sprzecie myśleć:
1. sprawdzenie pamięci
2. Sprawdzenie czy podniesienie napięcia AGP coś pomoźe, pomacanie karty czy sie nie grzeje i oczyszczenie radiatora.
To tyle z grubsza i na poczatek.
Po tej operacji – juź z poziomu systemu oczyść go ze śmieci i uruchom defragmentację.
Przy okazji zajrzyj do logów i zobacz czy nie ma tam jakichś błędów.
Dopiero po tych operacjach mozna zacząć o sprzecie myśleć:
1. sprawdzenie pamięci
2. Sprawdzenie czy podniesienie napięcia AGP coś pomoźe, pomacanie karty czy sie nie grzeje i oczyszczenie radiatora.
To tyle z grubsza i na poczatek.
taddek8:
Zmień sterowniki na starsze.Np. z tej strony http://downloads.guru3d.com/
Niestety to nie pomaga :(
Zmień sterowniki na starsze.Np. z tej strony http://downloads.guru3d.com/
Darkone:
Jaką masz Karte Grafiki i jakie sterowniki ?
Geforce 4 MX 440 SE TV–OUT 64 MB DDR
Sterowniki: Ze strony www.nvidia.pl czyli wersja 77.77
Jaką masz Karte Grafiki i jakie sterowniki ?
Strona 1 / 1