2 problemy z plikami

witam,
pierwszy problem– gdy usuwam pliki, to po otwarciu drugi raz folderu w ktorym byly nadal one tam sa, zajmuja miejsce, ale nie da sie ich otworzyc (np mp3– wyskakuje blad, ze nie moze go otworzyc), znikaja one dopiero po zrestartowaniu kompa.
problem 2– przeinstalowywalem u dziewczyny system (win xp), oczywiscie bajzel tam byl straszny (ktos instalowal poprzednio chyba 3 systemy, w tym jeden na innej partycji i nie usuwal plikow), ale nie o tym– zostal 1 plik (1740 sie zwie, ma 16kb, jesli to jakas pomoc), ktorego nie da sie usunac. probowalem to zrobic w trybie awaryjnym– nic– brak dostepu (chociaz nie powinien on miec zadnego zwiazku z systemem, bo jest na drugiej partycji w jakims folderze w ogole nie zwiazanym z systemem), ba– nawet norton av nie chce go przeskanowac– ten sam problem.
pomozecie?

Odpowiedzi: 6

znalazlem juz te konkretne rozwiazania i niedokladnie o to mi chodzi. ale dzieki.
bananowiec
Dodano
05.04.2006 10:41:29
Bo albo nie szperasz, albo jakoś kiepsko.. http://forum.centrumxp.pl/search.php?mode=results
Tu mam 53 wyniki, w kilku jest rozwiązanie.
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=10662&st=0&#entry52065
Ucho
Dodano
04.04.2006 21:22:14
szperam i szperam i akurat na ten temat nic nie znalazlem...
bananowiec
Dodano
04.04.2006 20:44:57
Poszperaj w archiwum. Jest całe mnóstwo o usuwaniu nieusuwalnych. Ja juz nie będę sie powtarzał n–ty raz.
Ucho
Dodano
03.04.2006 01:31:08
1. tak– nawet po odswiezeniu. kasuje go, zamykam folder, a jak otwieram folder ponownie, to dalej tam jest, zajmuje miejsce na dysku, tylko nie mozna go odtworzyc (np. mp3, film) – wyskakuje blad, znika dopiero po restarcie kompa. moze kolejna wskazowka: zauwazylem, ze kiedy skopiuje jakis plik z jednego folderu– 'macierzystego'– do innego, to jesli skasuje go w tym drugim folderze, to on jakby 'wraca' do tego 'macierzystego'.:|

2. nie wiem, bo zdalem juz kompa:) ale sprawdze– ten plik byl gdzies w jakichs 'dokumentach' z poprzedniego systemu no i byl ukryty.
bananowiec
Dodano
02.04.2006 23:16:48
1. Jak odświeźysz okno??

2. Czy ten plik jest normalnie widoczny?? tzn nie ukryty, nie systemowy??
Jeźeli NTFS to moźesz przejąć uprawnienia – Czesto zadawane pytania – temat przyklejony. Ewentualnie jakimś Unlockerem, czy tam Process Explorer'em.
damiancore
Dodano
02.04.2006 21:05:21
bananowiec
Dodano:
02.04.2006 15:36:56
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1