2 Foldery administratora
Witam wszystkich.
Pisze z nastepujacym problemem ktorego jeszcze nigdy nie doświadczyłem.
Wczoraj wieczorem zainstalowalem Window Blinds do zmieniania wyglądu XPka-nie obawialem sie go ponieważ juz go kiedys uzywalem.Po zainstalowaniu poprosił mnie o restart-byłem w trakcie swoich prac wiec nie restartowalem.
Dzisiaj rano dopiero wlaczylem komputer i ku mojemu zdziwieniu mialem świezy system jak po formacie a mialem bardzo duzo plików na pulpicie.
Gdy zajrzałem do folderu "Documents and Settings" zauwazylem 2 foldery:
Administrator
Administrator_Nazwa uzytkownika
Zawsze mialem tylko jednego admina.
Pomyslalem ze mam 2 konta więc skoczylem do panelu sterowania i konta uzytkowników, tam znalazłem tylko zwykłego administratora i wyłaczone konto gościa-czyli standard.
Przy wylogowaniu nie moge zmienić profilu na zwyklego admina ponieważ nie ma go do wyboru.
Nastepnym krokiem w celu ratowania sytuacji było skoczenie do MSCONFIG.Myslalem ze w BOOT.INI znajde linijke odpowiadająca za ładowanie ustawien drugiego admina ale niestety pustka.
Wiekszosc programów juz nie działa a jak działaja to maja zresetowane swoje ustawienia co jest mi nie na ręke bo konfiguracja 3d studio max troszke mi zajmuje.
Skopiowalem wszystkie pliki z Folderu ADMINISTRATOR do folderu ADMINISTRATOR_Nazwa uzytkownika i pulpit zaczol powoli wyglądac jak ten wczesniejszy (pojawily sie pliki na pupicie) ale mimo to nie jest tak jak byc powinno .
Chcialbym wrócic do starego profilu admina gdzie mialem wszystko zapisane.
Gdzie moge lub co musze zrobic żeby znowu wrócic do poprzedniego admina?
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziekuje za pomoc.
Odpowiedzi: 1
Spróbuj zrobić przywracanie systemu. Myślę że system utworzył sobie punkt sprzed instalacji Windows Blind. To zwykle bardzo pomaga
Strona 1 / 1