[15.11.2005] Dosyć Dziwny problem z folderem?
Witam panowie/panie – Szukam i szukam nie powiem dosyc długo rozwiazania problemu.. niby nie wielka rzecz mi sie stała jednak do dzis nie moge znalesc na nia odpowiedzi o to wiec.
Pewnego razu uruchamiam komputer jak co dzien spogladam na moje 4 ry partycje "c, d, e, f"
zawsze wszystko mam podzielone na programy muzyke filmy i co widze na dysku "E" Mialem katalog Muzyka on nadal istnieje jednak w nim mialem inne foldery np. "Trans", "House" nie wiem dlaczego ale zamiast ikonek tych folderowskich (takie te źółte pojawiły mnie sie ikonki jak by windows nie wiedzial co znimi zrobic ?( takie biale) to tak jak z plikiem ktory nie wie do czego ma przydzielic w sytuacji kiedy mamy plik muzyczny dopisujemy sobie piosenka.mp3. Ale w folderach nie ma zadnych rozszezen ? Zastanawiam sie jak moge odzyskac moje katalogi "Foldery" wkoncu w nich mam chyba ndal muzyke i dane ... Dlaczego tak sie stalo nagle ?
– Czy da sie to jakos nakierowac spowrotem by byl folder?
– Jezeli tak prosze o pomoc ja glowkuje ponad juz tydzien nie daje rady wkoncu poradzic sie musze innych osob 3 cich.. bo nie znajduje na to sposobu.
nigdy tak mi sie nie dzialo MAM Dysk MAXTORA 250 GB Partycje sa wszystkie NTSC. Po ponownym formacie windowsa tak samo sie dzieje nie widzi tych folderow tylko pliki biale mam bez niczego – myslalem ze to pomoze ale jednak to samo :|
Jak ktos wie jak rozwiazac moj problem prosze o pomoc bo tak mi sie stalo z 5 cioma az folderami nie usunolem ich licze na pomoc w odzyskaniu danych
Pozdrawiam. Marcin
Dodaje fot ikonek
Pewnego razu uruchamiam komputer jak co dzien spogladam na moje 4 ry partycje "c, d, e, f"
zawsze wszystko mam podzielone na programy muzyke filmy i co widze na dysku "E" Mialem katalog Muzyka on nadal istnieje jednak w nim mialem inne foldery np. "Trans", "House" nie wiem dlaczego ale zamiast ikonek tych folderowskich (takie te źółte pojawiły mnie sie ikonki jak by windows nie wiedzial co znimi zrobic ?( takie biale) to tak jak z plikiem ktory nie wie do czego ma przydzielic w sytuacji kiedy mamy plik muzyczny dopisujemy sobie piosenka.mp3. Ale w folderach nie ma zadnych rozszezen ? Zastanawiam sie jak moge odzyskac moje katalogi "Foldery" wkoncu w nich mam chyba ndal muzyke i dane ... Dlaczego tak sie stalo nagle ?
– Czy da sie to jakos nakierowac spowrotem by byl folder?
– Jezeli tak prosze o pomoc ja glowkuje ponad juz tydzien nie daje rady wkoncu poradzic sie musze innych osob 3 cich.. bo nie znajduje na to sposobu.
nigdy tak mi sie nie dzialo MAM Dysk MAXTORA 250 GB Partycje sa wszystkie NTSC. Po ponownym formacie windowsa tak samo sie dzieje nie widzi tych folderow tylko pliki biale mam bez niczego – myslalem ze to pomoze ale jednak to samo :|
Jak ktos wie jak rozwiazac moj problem prosze o pomoc bo tak mi sie stalo z 5 cioma az folderami nie usunolem ich licze na pomoc w odzyskaniu danych
Pozdrawiam. Marcin
Dodaje fot ikonek
Odpowiedzi: 13
Dokladnie nie pamientam– Schodzily napisy w dol i bylo procentowanie 2 razy odsykiwanie chyba danych... Dostc dlugo to robilo. I wpisalem te partycje e: /p /r z listy polecen w helpie..
point:
Sluchajcie zrobilem TEN CHDSK z plyty windowsa nie dziala
Nie moźe być,a co się wyświetliło po wpisaniu polecenia?
Sluchajcie zrobilem TEN CHDSK z plyty windowsa nie dziala nadal pozostalo bez zmian nie mam dostepu d ofolderow nie wiem co juz mam zrobic :| ?Ma ktos jakis pomysl. ?
Tak pomylilo mi sie.. Jednak dzis sproboje to zrobic. Dam wam znac czy to cos pomoglo.
Nie tylko. Ktory dysk/partycja bedzie przeskanowany/a ?
Racja.... :P jak juź to z cmd albo konsoli
Pierdoły piszesz.Peter_l:
Start :arrow: Uruchom :arrow: chkdsk /f
Ja zreszta tez, bo z konsoli wali sie z "/r" a nie "f" :P .
Start :arrow: Uruchom :arrow: chkdsk /f
No i po kiego sciemniasz ? Pytaja, pisz kurna prawde.
Uruchom kompa z plyty, wejdz do konsoli odzyskiwania i z linii polecen komenda "chkdsk e: /p /r".
Uruchom kompa z plyty, wejdz do konsoli odzyskiwania i z linii polecen komenda "chkdsk e: /p /r".
Sluchaj oki scan DISC robilem – a ten chkdsk to jak zrobic w jakich opcjach ? no i jak to wlaczyc ?
Moze je trzeba na PAL, albo SECAM przelaczyc ? :Ppoint:
Partycje sa wszystkie NTSC.
point, uzyles scandiska ? Albo chkdsk ? Jesli chkdsk, to z jakimi przelacznikami ? Bo mnie sie wydaje, ze jednak z zadnymi.
Kurcze oby udalo sie jezeli ktos zna sposob by pomoc czekam caly czas. na odpowiedz. Rebe odezwij sie na moje GG napisalem do CIebie.
Moźesz spróbować jakimś softem do odzyskiwania*, choć cały ten "katalog" ma rozmiar nie wskazujący by poza nazwą coś w nim jeszcze się uchowało.
* Nazwy programów znajdziesz w archiwum
* Nazwy programów znajdziesz w archiwum
Strona 1 / 1