128 bitow czy 64 bity ?? Nietypowa rzecz :)

Zaczelo sie od tego ze kupilem sobie w lutym karte GF FX 5200 128mb z niby 64 bitami.
Facet chyba sam nie wiedzial co mi sprzedaje bo dzien wczesniej po tej samej cenie sprzedal kumplowi ta sama karte tyle źe ze 128 bit. Ale co tam kupilem niby wersje 64 myslac ze faktycznie taka jest :)

Po pewnym czasie ( sordek lutego ) sprawdzalem konfiguracje kompa w AIDA32 i trafilem na ciekawa rzecz. Otoz we wlasciowosciach karty graf. znalazlem info ze szerokosc magistralii wynosi 128 bitow, rzecz jasna bardzo sie ucieszylem :D

Wczoraj tez sobie tak chodzilem po konfiguracji kompa w AIDA32, i trafilem na ciekawa rzecz. Otoz we wlasciowosciach karty graf. znalazlem info ze szerokosc magistralii wynosi 64 bitow, rzecz jasna bardzo sie zasmucilem :(

Nie mam pojecia dlaczego sie to zmienilo ?? :/
Moze dlatego ze jakos w październiku nvidia wypuscila nowy pakiet sterownikow 61.xx ??
Jak moge sprawdzic jak jest na prawde z tymi bitami ??

P.S. Na pewno sie wtedy nie pomylilem przecozylem widzac te 128 bitow :)

Odpowiedzi: 2

Evrest pokazuje to samo. W innych programach tego typu nie znalazlem info o szerokosci magistralii ale znalzlem pamiec AGP i wynosila ona 64 to chyba raczej nie sa to bity :)
Jezeli znacie jakies progsy w ktorych mozna spradzic ilo bitowa jest karta prosze o podanie nazwy
miniq
Dodano
23.11.2004 21:13:44
Z opisu w jakims Chip–ie wiem, ze FX 5200 byly 64 bitowe. Aida32 jest oki, ale trego nie kapuje. Zrob chytry wybieg i zainstaluj (tzn. odpal) nastepce Aidy – czyli Everest (www.chip.pl).
Moze on pokaze cos rozsadniejszego (np. 256 :–)
Ucho
Dodano
23.11.2004 21:08:44
miniq
Dodano:
23.11.2004 20:09:41
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1