100% procesora :O prosze o help
siema wszystkim , mam pewien problem a mianowice od wlaczenia kommpa mam 100% zuzycia procesora ;/ popatrzylem i okazalao sie ze nie chodzi mi kaspersky... a plik kavsvc.exe (system) zajmuje 100% prcesora. Nie moge wylaczyc tego pliku i nie moge przeinstalowac kasperskiego...jak chce go wykasowac to jest napisane kasp jest uruchomiony... co mam robic ? help bpje sie o swoj procesor
P.S scany zrobilem mks'em i nic...
P.S scany zrobilem mks'em i nic...
Odpowiedzi: 5
miałem to samo .........nie ma co sie martwic.....odinstaluj w awaryjnym ...i po zabawie...niewiem czym jest to spowodowane..bo nawet nie chciało mi sie bawic...AWARYJNY...i po bólu....a później ponowna instalacja...i lotto ...ze hej POZDRO :D
To pewnie jakiś wirus, podszywajacy sie pod anty wirusa. Wyłącz antyvirusa w trybie awaryjnym, odłącz sieć i wtedy spróbuj wyłączyć ten plik. Ewentualnie usuń kaspersky i zainstaluj coś innego, jeźeli masz oryginał to zainstaluj na nowo, i przeskanuj system jakimś antyvirem online.
1.
2. Sprawdzałeś opcje skanowania i modyfikowałeś je?
3. Moźe czasem wystarczyć dać programowi czas na sprawdzenie podstawowych plików – trwa to od paru do parudziesięciu minut w zaleźności od zawartości dysku i mocy sprźetu i potem juź zarówno obciązenie CPU, jak i ilość branej pamięci spadają.
– to go wyłacz – ppm na ikonę w trayu i wybrać zakończ.nie moge przeinstalowac kasperskiego...jak chce go wykasowac to jest napisane kasp jest uruchomiony
2. Sprawdzałeś opcje skanowania i modyfikowałeś je?
3. Moźe czasem wystarczyć dać programowi czas na sprawdzenie podstawowych plików – trwa to od paru do parudziesięciu minut w zaleźności od zawartości dysku i mocy sprźetu i potem juź zarówno obciązenie CPU, jak i ilość branej pamięci spadają.
odsyłam: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728
W awaryjnym probowales odinstalowac program ? Jesli oczywiscie jest to jakis blad programu a nie wirus.
Strona 1 / 1