0x0000008E podczas instalacji

CZesc
Mam problem z instalacja XP pro, wstawilem nowa karte graficzna(gecube radeon 9550) i wiatrak na procku,
podczas instalacji xp pojawia sie : stop: 0x000000E (0x0000005,0x804D91B9,0xF7123C24, 0x00000000)
Wczesniej instalator mial problemy z przeniesieniem jakis plikow z cd (byly w folderze i386 – czy jakos tak). Ale po kilku probach instalacji pojawia sie juz tylko niebieski ekranik nie wiem co zrobic w Biosie(slabo go znam – nawet niewiem jak zaladowac nowy bios, albo zresetowac ustawienia) widzi RAM.
Poprzednia karte (radeon 9800SE) mialem dwa lata – i ciagle resetowal mi sie komp – zwlaszcza podczas ogladania filmow lub pracy w programach graficznych
Jezeli ktos potrafi mi pomoc – wie o co chodzi– bede bardzo wdzieczny!
ps.plyta glowna – via kt600
z gory dzieki za pomoc

Odpowiedzi: 4

Okazalo sie ze plyta glowna jest uszkodzona – pewnie od kupna byla i stad te ciagle restarty. Cos mam pecha do asusow.W moim poprzednim sprzecie – z reszta na tym ktorym pisze tego posta, tez mam asusa i tez mam problemy... tutaj to dopiero sa jazdy:) Dobra nie przynudzam, zmieniam na plyte gigabita i zobaczymy..
zenobiusz
Dodano
21.02.2005 16:46:49
RAM sprawdzony jest 100%sprawny
Płyty z XP teź
oddalem kompa do naprawy i zobaczymy
jak zreperuja to nie omieszkam o tym napisac:D
zenobiusz
Dodano
18.02.2005 20:33:34
Dzieki za szybka odpowiedz, chyba jednak przejde sie do sklepu z kompem, bo tu gdzie teraz jestem nie ma nikogo kto zna sie dobrze na biosie:)Sam nie chce w kompie za bardzo grzebac bo moge cos popsuc. Dodaje dwie fotki bledow jakie mi wyskoczyly jescze wczoraj – po tym drugim dotyczcacym karty graf.(dziwne ze chce instalowac Radeona 9600 skoro ja mam 9550) kiedy kliknalem kontynuuj wyskoczyl niebieski ekranik(druga fotka).To bardzo dziwne bo te bledy co chwila wyskakuja inne : a to boot.ini jest nieprwidlowy, a to nie moze skopiowac pliku z cd(probowalem 2 wersji xp–obydwie sa na 100%sprawne), a to niemogl jeszcze innych plikow skopiowac, potem bylo kilka niebiewskich ekranikow....az zaczelem je fotografowac:)
Jezeli mozecie mi cos jeszcze doradzic badz stwierdzic z tych fotek o co moze chodzic – byloby super! I tak wlkie dzieki za odpowedz

PS. Wczoraj spedzilem cala nocke na poszukiwaniu biosu do mojego kompa – i nie znalazlem (jest mnostwo kart,niektore podobne ale mojej nie ma!)
Moze ktos z Was wie, padz posiada bios(AWARD BIOS) do Asus A7v600 wersja z RAIDem, chipset–> Via KT600 controler–>Via VT 8237. Kurcze moze nie jestem za bystry ale strona VIA mnie przerosla wogole nie kumam jak tam taka plyte znalzc.
zenobiusz
Dodano
18.02.2005 13:40:18
Prosze sprawdzić pamięć na błędy,lub na czas instalacji zrobić podmiane na inną.
http://www.goldmemory.cz/

Reset biosu na defaults,ustawić co trzeba.

Konserwacja kompa i napędów.

Sprawdzić płyte CD z XP.

Słaby zasilacz,wymienić na mocniejszy i markowy.

Do biosu weź kogoś kto kuma.

http://benchmark.pl/artykuly/bios_guide/bios_features_setup.html
JNJN
Dodano
18.02.2005 10:21:11
zenobiusz
Dodano:
18.02.2005 01:43:03
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1