0x0000008E podczas instalacji
CZesc
Mam problem z instalacja XP pro, wstawilem nowa karte graficzna(gecube radeon 9550) i wiatrak na procku,
podczas instalacji xp pojawia sie : stop: 0x000000E (0x0000005,0x804D91B9,0xF7123C24, 0x00000000)
Wczesniej instalator mial problemy z przeniesieniem jakis plikow z cd (byly w folderze i386 – czy jakos tak). Ale po kilku probach instalacji pojawia sie juz tylko niebieski ekranik nie wiem co zrobic w Biosie(slabo go znam – nawet niewiem jak zaladowac nowy bios, albo zresetowac ustawienia) widzi RAM.
Poprzednia karte (radeon 9800SE) mialem dwa lata – i ciagle resetowal mi sie komp – zwlaszcza podczas ogladania filmow lub pracy w programach graficznych
Jezeli ktos potrafi mi pomoc – wie o co chodzi– bede bardzo wdzieczny!
ps.plyta glowna – via kt600
z gory dzieki za pomoc
Mam problem z instalacja XP pro, wstawilem nowa karte graficzna(gecube radeon 9550) i wiatrak na procku,
podczas instalacji xp pojawia sie : stop: 0x000000E (0x0000005,0x804D91B9,0xF7123C24, 0x00000000)
Wczesniej instalator mial problemy z przeniesieniem jakis plikow z cd (byly w folderze i386 – czy jakos tak). Ale po kilku probach instalacji pojawia sie juz tylko niebieski ekranik nie wiem co zrobic w Biosie(slabo go znam – nawet niewiem jak zaladowac nowy bios, albo zresetowac ustawienia) widzi RAM.
Poprzednia karte (radeon 9800SE) mialem dwa lata – i ciagle resetowal mi sie komp – zwlaszcza podczas ogladania filmow lub pracy w programach graficznych
Jezeli ktos potrafi mi pomoc – wie o co chodzi– bede bardzo wdzieczny!
ps.plyta glowna – via kt600
z gory dzieki za pomoc
Odpowiedzi: 4
Okazalo sie ze plyta glowna jest uszkodzona – pewnie od kupna byla i stad te ciagle restarty. Cos mam pecha do asusow.W moim poprzednim sprzecie – z reszta na tym ktorym pisze tego posta, tez mam asusa i tez mam problemy... tutaj to dopiero sa jazdy:) Dobra nie przynudzam, zmieniam na plyte gigabita i zobaczymy..
RAM sprawdzony jest 100%sprawny
Płyty z XP teź
oddalem kompa do naprawy i zobaczymy
jak zreperuja to nie omieszkam o tym napisac:D
Płyty z XP teź
oddalem kompa do naprawy i zobaczymy
jak zreperuja to nie omieszkam o tym napisac:D
Dzieki za szybka odpowiedz, chyba jednak przejde sie do sklepu z kompem, bo tu gdzie teraz jestem nie ma nikogo kto zna sie dobrze na biosie:)Sam nie chce w kompie za bardzo grzebac bo moge cos popsuc. Dodaje dwie fotki bledow jakie mi wyskoczyly jescze wczoraj – po tym drugim dotyczcacym karty graf.(dziwne ze chce instalowac Radeona 9600 skoro ja mam 9550) kiedy kliknalem kontynuuj wyskoczyl niebieski ekranik(druga fotka).To bardzo dziwne bo te bledy co chwila wyskakuja inne : a to boot.ini jest nieprwidlowy, a to nie moze skopiowac pliku z cd(probowalem 2 wersji xp–obydwie sa na 100%sprawne), a to niemogl jeszcze innych plikow skopiowac, potem bylo kilka niebiewskich ekranikow....az zaczelem je fotografowac:)
Jezeli mozecie mi cos jeszcze doradzic badz stwierdzic z tych fotek o co moze chodzic – byloby super! I tak wlkie dzieki za odpowedz
PS. Wczoraj spedzilem cala nocke na poszukiwaniu biosu do mojego kompa – i nie znalazlem (jest mnostwo kart,niektore podobne ale mojej nie ma!)
Moze ktos z Was wie, padz posiada bios(AWARD BIOS) do Asus A7v600 wersja z RAIDem, chipset–> Via KT600 controler–>Via VT 8237. Kurcze moze nie jestem za bystry ale strona VIA mnie przerosla wogole nie kumam jak tam taka plyte znalzc.
Jezeli mozecie mi cos jeszcze doradzic badz stwierdzic z tych fotek o co moze chodzic – byloby super! I tak wlkie dzieki za odpowedz
PS. Wczoraj spedzilem cala nocke na poszukiwaniu biosu do mojego kompa – i nie znalazlem (jest mnostwo kart,niektore podobne ale mojej nie ma!)
Moze ktos z Was wie, padz posiada bios(AWARD BIOS) do Asus A7v600 wersja z RAIDem, chipset–> Via KT600 controler–>Via VT 8237. Kurcze moze nie jestem za bystry ale strona VIA mnie przerosla wogole nie kumam jak tam taka plyte znalzc.
Prosze sprawdzić pamięć na błędy,lub na czas instalacji zrobić podmiane na inną.
http://www.goldmemory.cz/
Reset biosu na defaults,ustawić co trzeba.
Konserwacja kompa i napędów.
Sprawdzić płyte CD z XP.
Słaby zasilacz,wymienić na mocniejszy i markowy.
Do biosu weź kogoś kto kuma.
http://benchmark.pl/artykuly/bios_guide/bios_features_setup.html
http://www.goldmemory.cz/
Reset biosu na defaults,ustawić co trzeba.
Konserwacja kompa i napędów.
Sprawdzić płyte CD z XP.
Słaby zasilacz,wymienić na mocniejszy i markowy.
Do biosu weź kogoś kto kuma.
http://benchmark.pl/artykuly/bios_guide/bios_features_setup.html
Strona 1 / 1