...Dziwny zwis systemu...

Od pewnego czasu w nieregularnych odstepach czasowych wiesz mi sie komp,tak ze mozna go zrestartowac tylko twardym resetem i nie wiem co moze byc tego przyczyna,moze ktos wie lub przypuszcza?
pozdrawiam

Odpowiedzi: 12

zasilacz mam nowy,pasta byla nkaladana jakies 5 miec temu,regularnie odkurzam kompa,ale ten zwis to raczej sprzetowy niz z winy systemu
sedes
Dodano
19.10.2005 00:51:21
Nie zawadzi równieź co jakiś czas odkurzyć radiator pod wentylatorem na cpu (raz na rok).
Takich odpowiedzi moźemy podać kilkadziesiąt . Która prawdziwa w tym wypadku – loteria.
Dwa dni temu instalowałem winxp . W połowie zwis. Od nowa , zwis w innym miejscu . Poprawiłem wszystkie kable w obudowie i przeszło .
A jak psuje sie zasilacz ?
bor
Dodano
19.10.2005 00:25:10
nie wiem czy to zadziałą ale u kumpla miałem podobny przypadek. kom sie resetował sam z siebie. próbowaliśmy wszytskiego az w koncu looknałem na procka i zmieniłem paste termoprzewodzącą bo ten łoś zciagał sobie wiatraczek i zakladał tak dla zabawy i nie zauwaźył ze tam coś jest. spróbuj nałoźyć nową paste... sporo nowej pasty
sir_dudi()
Dodano
19.10.2005 00:02:31
nie ma co stwarzac konfliktów,rozumiem ze problem jest bardzo rozległy ale w sumie dzieki za wasze starania.Nie wiem co mam napisac o hardwerze wiec moze watek byl bez sensu załozny...pozdrawiam i dzieki za checi ewentualnej pomocy,moze w innym watku sie nam uda ;)
sedes
Dodano
18.10.2005 22:46:21
Ja tam normę 'łagodności" juź na dziś wyrobiłem.

sedes – w pierwszym swoim poscie napisałem
Napięcia,temperatury,sterowniki, a przede wszystkim logi do sprawdzenia.

I co ?
Ano jedno wielkie ....., bo pisanie co prawda jakoś Ci idzie ,ale czytać ze zrozuumieniem to juź nie potrafisz.

O doświadczenaich coś tam chciałeś – jak mi się zawieszał to ..wymieniłem kartę graficzną ( na produkt firmy 3DFX ), bo ta która miałem nie chciała pracować na szynie AGP 2/3 ze 140MHz , choć CPU taką akceptował. Więcej – nie chciała i przy 2/3 ze 115MHZ. –
I co – zadowolony jesteś ? Odpowiedź pełna i zawierająca wskazowkę co masz zrobić – jak nie pomoze to .........pretensje mieć mozesz wyłacznie od siebie.
Rebe
Dodano
18.10.2005 20:09:30
sedes, Ty dalej nie rozumiesz ze bez odrobiny informacji z Twojej strony, nie uzyskasz zadnej pomocy ? Zadnej wskazowki ? Wroc – zadnej konkretnej wskazowki.
Przeciez po przeczytaniu Twojego pierwszego posta mozna napisac tylko tyle – cos Ci sie psuje. Zadowolony jestes z takiej wskazowki ?
Zwroc moze uwage na to, ze nikt tu na dzien dobry kopa w dupe nie dostaje. Jedynie sugestie, w takiej czy innej formie, aby uzupelnil swoj post o to co moze pomoc w rozwiazaniu problemu.
EL NINO
Dodano
18.10.2005 19:31:52
nie sadze zebym sie zapomniał,bo nikt nikomu nie kaze pisac w tym poscie a stwierdzenie,źe pomocy i tak nie bedzie"troszke podwaza sens działąnia forum,bo tu sie ludzie wymieniaja wiadomosciami a nie pisza co chca.Z tego co wiem to ma byc raczej funkcjonalna sprawa a nie chaos.Fakt ze powodów moze byc tysiace ale czasami sie zdarza zektos miał taka sytuacje i moze akurat u mnie jest podobna.Ja nie zmuszałem nikogo do napisania lub odpowiedzi na moj post.Oczekiwałem raczej jakis wskazówek a nie wyposiedzi w takim stylu,no ale cóz moze mam troszke inne pojecie jesli chodzi o zasadnosc tworzenia takich for,myslalem ze to ma słuzyc uzytkownikom a nie przeciwko nim...
pozdrawiam
sedes
Dodano
18.10.2005 19:13:55
Bobi do sedesa:
(...)
A jesli nie, to kurna do serwisu kompa zanies i płać za "pomoc". Płać i płacz.

P.S. Jesli zechcesz, ja Ci dowcipa opowiem.
EL NINO
Dodano
18.10.2005 18:59:24
sedes (fajny nick swoją drogą sobie obrałeś), mam nadzieję źe słownictwa z w/w miejsca uźywac nie zaczniesz.
Piszesz, źe szukasz pomocy, moźe i ktos miałby chęć i byłby w stanie pomóc, ale jak sobie to wyobraźasz bez pomocy wspomnianej wróźki? Przecieź w sumie nie napisales nic co choćby o krok przybliźało do rozwiązania problemu. "Zawieszanie się" moźe być następstwem/skutkiem tysięcy procesów/przyczyn.
W ogłoszeniach moderatorów masz przyklejony temat, którego autorem jest nie kto inny jak Rebe we własnej osobie. Zapoznaj się z treścią tego artykułu i pomyśl gdzie się zapomniałeś.
Bobi
Dodano
18.10.2005 18:30:39
po co piszesz jak nie masz zamiaru odpowiadac,nie rób chaosu albo znajdz sobie forum z dowcipami to moze sie beda smiac z tego o piszesz bo tu ludzie raczej szukaja pomocy a nie głupich wstawek – nie wiesz nie pisz !
sedes
Dodano
18.10.2005 17:35:05
Jeden fus czy wróźki, czy wózki i tak odpowiedzi nie będzie. :wink:
Rebe
Dodano
18.10.2005 15:58:51
A co my wózki jesteśmy

Albo wróźki
:D
jadzia4567
Dodano